G4Media.ro

Raluca Turcan: Sumele plătite de casele de pensii pentru asistența juridică în…

sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Raluca Turcan: Sumele plătite de casele de pensii pentru asistența juridică în instanță justifică justețea reformei pe care am demarat-o/ 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat calcularea pensiilor au câștigat

Aproximativ 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanţă deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câştig de cauză, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

  • „70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanţă deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câştig de cauză. De altfel, suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistenţă juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22.000 de lei, iar totalul achitat la nivel naţional în ultimii cinci ani depăşeşte 40 de milioane de lei. Sunt cifre care arată justeţea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor şi care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel naţional, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii şi, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esenţiale de contributivitate în calculul pensiei”, a menţionat Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că, în acest moment, au fost finalizate primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel naţional şi se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă.

„Peste 240.000 de dosare au fost deja evaluate în toată ţara, în paralel cu desfăşurarea activităţii curente. La Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare care s-a desfăşurat într-un ritm bun, s-au recuperat toate restanţele la dosarele de pensii naţionale cu termen depăşit şi mai sunt doar 15 dosare internaţionale de soluţionat”, a subliniat ea.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Justifică „justețea” incompetenței voastre și a leprelor alea care lucrează în casele de pensii!
    Știu ce vorbesc pentru că m-am lovit de ele! Nu au fost în stare să citească sau să înțeleagă un contract care avea una pagină și astfel mi-au greșit decizia de pensie (Casa de Pensii Sector 3).
    Noroc că am fost pe faza și le-am dat cu el în cap!

  2. Ce va spune Turcan cand vor ramane in tara doar pensionarii? Nu ii pasa catusi de putin de tineri.