G4Media.ro

Raluca Turcan: Premierul Ciucă le va restitui banii pensionarilor cărora le-au fost…

Sursa foto: Pixabay

Raluca Turcan: Premierul Ciucă le va restitui banii pensionarilor cărora le-au fost reținuți pe nedrept de Ministerul Finanțelor

Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, a criticat marți Ministerul Finanțelor pentru că ar fi reținut pe nedrept bani unor pensionari, și a spus că premierul Ciucă ar urma să le restituie sumele reținute.

”Calculele ministerului de finanțe vor fi îndreptate de premierul Ciucă: pensionarii cărora le-au fost reținuți pe nedrept bani timp de un an li se vor restitui sumele. Guvernul Ciucă va restitui celor care au pensii peste 4000 de lei contribuția de asigurări de sănătate a cărei reținere a fost declarată neconstituțională de CCR”, a spus Turcan într-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că ”începând cu luna februarie se restituie deja cota reținută pentru perioada 28 dec 2022 – 31 ian 2023, iar eliminarea acestei contribuții pentru viitor va conduce la mărirea pensiilor pentru această categorie de pensionari. Efortul bugetar pentru restituirile din februarie este de 57 milioane de lei”.

”Ministerul Finanțelor este însă obligat să prezinte un act normativ prin care se va restitui suma reținută în perioada 1 ian 2022 – 28 dec 2022 pentru care impactul este de aproximativ 445 de milioane de lei. Acest act normativ trebuie elaborat rapid și in varianta cea mai avantajoasa pentru pensionari. Decizia de reținere a contribuțiilor nu le-a aparținut lor iar hotărârile Curții Constitutionale trebuie transpuse in legislație urgent”, a mai spus fostul ministru al Muncii în guvernul Cîțu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Le dă ghinăralu’ din buzunarul propriu si la nevoie contribuie si ralukuța ca sa fie bine si deloc rău.

 2. Whaaaat?!?

  Premierul le va . . De unde?!? De la el de acasă pe nume personal sau cum?!?

  Vai suntem la ultimul nivel in ochii astora!!!

  DOAMNEEEEE mai uită-te și la noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Costumul de SUPEREROU al Dl. Genetal Premier MaCiuca se pare ca e gata. O sa treaca seara pe la fiecare pensionar ca si Zana Maseluta la copii!

 3. gata,intra ciuca in pensia lui speciala ca sa le dea la pensionarii jecmaniti de statul roman.
  se vede ca este blonda ,mai multe fire blonde decat neuroni la duduia pnl.
  bahhhh,numai oligofreni sunt in pnlache

 4. „Oama” asta se trezește în fiecare dimineață cu IQ-ul nepermis de lege și nu-i este de ajuns, trebuie să arate și public acest lucru !

 5. Guvernul nu trebuie sa dea si nici sa ia bani cetatenilor care trudesc .
  Cetateanul truditor sa negocieze salariul la angajare si sa il primeasca integral . Din salariul asta cetateanul sa stabileasca singur si liber ce sume si unde se indreapta cu ele pentru asigurare medicala si pensie . Virsta de pensionare sa o stabileasca fiecare in dreptul sau ( nu prin lege si ordonanta ) in functie de sumele economisite pentru retragerea din activitatea profesionala ( ca doar asta inseamna ,, pensionare ” ) .
  Cetatenii sa isi aibe grija de ei insisi si banii sa fie la ei . Guvernantii nu trebuie sa ia bani cu japca legala din rodul trudei cetateanului pe principiul ca are grija de cetatean . Guvernul nu a avut , nu are si nu va avea grija de cetatean . Guvernantii intotdeauna il vor tilhari si minti pe cetatean .

 6. in romanica militarii sint cei mai „constitutionali”; restul e … poolime.

 7. în felul acesta unii pensionari se vor culca vii și se vor trezi a doua zi dimineața…

 8. Nu prea mai este de făcut nimic cu PNL.Asa se comunică?Ciuca are bani de dat? E vreun rege din evul mediu, care da la săraci.

 9. Cu scuze și dobândă, da? Că așa e firesc și logic: dacă cetățeanul nu își plătește birurile la timp, există niște repercusiuni (blocări de conturi, majorări, amenzi). Una e înapoierea banilor luați din greșeală, alta e disconfortul creat.

 10. De ce nu dati comentul,supara adevarul???militarilor pensionari NU li se dau banii 8napoi!!!asta de ce nu comentati că sunteti cumparati,ca aveti pensii mai speciale decat militarii!natie de slugi!

 11. Doi de un leu- Turca si MaCiuca, mergeți acasă și ciocu mic!

 12. A trecut o lună și jumătate de la decizia CCR și nu s-a luat nicio măsură. S-a primit între timp o pensie, dar banii au fost opriți în continuare. Deciziile CCR-ului nu sunt obligatorii ? Sau depinde cui se adresează ? Pentru cine trebuie se aplică și retroactiv. Dar la ce să te aștepți de la un stat condus de hoți plagiatori sau de case ? Avocata poporului doarme ? Nu se sesizează din oficiu ? Milioanele de pensionari contributivi nu sunt ca cei speciali pentru care merită să te deranjezi. Am ajuns rău de tot dacă nădejdea milioanelor de pensionari trebuie să fie în maimuțica HD care pare-se că s-a trezit vie dimineața.