G4Media.ro

Raluca Turcan: La începutul pandemiei, în toată România se puteau face teste…

Raluca Turcan: La începutul pandemiei, în toată România se puteau face teste în 10 centre. Acum, se lucrează teste în 103 centre, ajungând de la 400 de teste pe zi, la 17.500 pe zi

Vicepremierul Raluca Turcan, prezentă la evenimentul de lansare a planului „Reclădim România”, a subliniat rolul avut de Guvenul României în traversarea crizeri sanitare de proporții cu care s-a confruntat România.

„Încă din luna februarie, Guvernul și-a asumat să ia neîntârziat măsuri ferme pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor în fața unui pericol extern iminent. Vorbim despre luna februarie, când multe țări din jurul nostru negau existența virusului și când în România nu aveam cazuri confirmate. Însă, o conducere responsabilă a țării nu putea decât să pună oamenii pe primul loc!
Putem fi cu toții mândri că în acest moment al istoriei, România întreagă nu a ezitat, dimpotrivă, s-a mobilizat și și-a asumat cu fermitate deciziile corecte pentru viața și sănătatea oamenilor. Astăzi prezentăm programul de măsuri de relansare pentru viitor. Însă, nimic nu am fi putut spune astăzi, la modul credibil, dacă nu am fi gestionat bine și criza și situația economică. Am fi putut avea, eventual, o înșiruire de vorbe fără valoarea unor fapte dovedite, așa cum pune pe masă, în fața dumneavoastră, Guvernul Orban”, a spus Turcan.

La începutul pandemiei, în toată România se puteau face teste în 10 centre. Acum, se lucrează teste în 103, ajungând de la 400 de teste pe zi, la 17.500 de teste pe zi, a arătat Turcan:

„PNL nu a avut ca obiectiv de guvernare să golească pușcăriile, ci să salveze viețile oamenilor și să redreseze economia!
Acest lucru a creat mare deranj în curtea adversarului. Atât de neadecvați sunt aceștia, încât și-au scos liderul din pușcărie la televizor ca să le susțină discursul. Noi, liberalii, vom rămâne așa cum am fost în toți acești ani (…)”.

Un scurt bilanț arată că Guvernul, la rectificarea bugetară din luna aprilie, a alocat resurse suplimentare de aproape 10 miliarde de lei, (6,4 miliarde lei pentru plata șomajului tehnic, 2 miliarde lei pentru lucrătorii independenți sau persoane fizice autorizate, 1,5 miliarde lei pentru părinții care au stat acasă cu copiii). Raluca Turcan a mai adăugat că Guvernul plătește 3,35 miliarde lei pentru întoarcerea la lucru a circa 750.000 de angajați (acoperirea a 41,5% din salariul de bază brut), 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 lei brut, pentru angajarea persoanelor de peste 50 ani concediate în perioada stării de urgență/alertă, a tinerilor între 16-29 ani, înregistrați ca șomeri și a românilor întorși în țară, cărora le-au încetat contractele de muncă în străinătate.

Sursa Foto: Facebook/Raluca Turcan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Test de nesimtire avem? PNL PSD ACEEASI COCINA DE PORCI

  2. Din alea 17500, am avut zile in iunie cu 4000 de teste

  3. Sambata au zis ca nu au primit datele din toate cele 112 centre. Deci cate sunt?

  4. Ce buna e ochelarista din spate!!! mama mama!!! Bravo raluca, bravo moldova, ai fete adevarate!

  5. Mutantoooooooooooo esti buna la minciuniiiiiiiiiii, numai la minciuni …..in rest se sperie P..a de tine cind te vede !….taranca dracului !

  6. Culpa Guvernului nu este testarea și nerespectarea măsurilor.

  7. Daca sunt 103 centre și lucrează 17500 teste în unele zile,media ar fi în jurul cifrei de 170 de teste/centru.Totusi, nu este foarte puțin???Bănuiesc că nu este un singur operator în 8 ore de muncă!Si daca ati preluat fără stocuri,poate cineva sa comunice situația stocurilor la acest moment,măcar în procente de asigurare nu pe articole!!!

  8. pnl nişte eroi dom’le, eroi cu mâna până-n gât în bugetul statului

  9. Mama ce sila imi e cand deschide gura.

  10. Asta cum deschide gura, numai minciuni debitează.Tot pedelista a rămas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.