G4Media.ro

Raluca Turcan: Eu privesc cele 6 miliarde fonduri europene disponibile pe Sănătate…

sursa foto: Captură TV/ B1TV

Raluca Turcan: Eu privesc cele 6 miliarde fonduri europene disponibile pe Sănătate ca pe luminița de la capătul tunelului/ Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit, mai absent, tinde mai mult spre leneveală

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, care deschide lista liberalilor pentru Camera Deputaților la Sibiu, a declarat, miercuri seară, la B1TV, că privește cele 6 miliarde de fonduri europene disponibile pe segmentul Sănătății ca pe ”luminița de la capătul tunelului”.

Turcan a mai declarat că PNL vrea ca aceste fonduri să fie așezate ”pe reforme serioase în Sănătate”, printr-un ”efort permanent de colaborare” cu președintele Klaus Iohannis.

Despre școala online, Raluca Turcan a declarat că modul de predare în acest sistem i-a schimbat viața fiului său care a devenit ”mai absent, mai introvertit și care tinde mai mult spre leneveală”. Turcan a vorbit despre ”provocările diriginților” de a găsi soluții pentru a face orele mai atractive, dar și de nevoia orelor de consiliere prin care copiilor să li se explice cum să se adapteze vieții în pandemie.

Turcan a mai anunțat că achiziția finală de tablete va însemna peste un milion de dispozitive cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, cumpărate cu fonduri europene.

Principalele declarații ale Ralucăi Turcan:

 • Ultimii 3 miniștri ai Sănătății au fost condamnați sau au fost anchetați sau sunt anchetați pe fapte de corupție. Ultimul ministru al Sănătății este anchetat pentru că fura din banii de aparatură din sălile de operații.
 • Provocarea este ca acești 6 miliarde pe care îi avem pentru creșterea calității actului sanitar să îi așezăm pe reforme serioase în Sănătate. Este un efort permanent de colaborare cu domnul președinte.
 • Noi am adus 1,2 miliarde de euro pe aparatură medicală, evident că a crescut tensiunea pe o structură veche. Verificăm cum se fac monitorizările și vom susține un program de decontare a acestor cheltuieli, va fi un efort mare, dar va fi încă unul dintre eforturile pe care le-am făcut până acum, nedisimulat.
 • (Ce i-ar spune unui medic român plecat în străinătate, n.red.) I-aș spune să vină în țară, pentru că țara are nevoie de fiecare medic, fiecare minte luminată, să intre în acest efort. Eu nu-mi amintesc ca după Revoluție să mai fi trecut print-o asemenea avalanță de probleme. Apoi, să privească spre o parte din investițiile făcute în sistemul sanitar și să privească oportunitatea și strategia de dezvoltare.
 • Eu privesc aceste fonduri europene ca o luminiță de la capătul tunelului, reprezintă o sursă de finanțare pentru care dacă nu acționezi pierzi banii. Diferența cam asta este între ce am putut noi să facem și ce au putut alții să facă. Aceste surse de finanțare care sunt puse la dispoziție pentru a atrage proiecte, parteneri, reprezintă un moment în care țara se poate dezvolta și profesionaliza. De-aia mulți edili locali, majoritatea PSD, nu le-au folosit pentru că nu poți să bagi mâna până la cot în ei.
 • Avem două mari surse de finanțare, pe exercițiul financiar multianual și programul de reziliență și când veți mai auzi oameni politici care vor vorbi de zeci de spitale județene și regionale, să le spuneți că până acum noi, PNL, am făcut ceva concret și am obținut finanțarea, iar pentru construcția unor următoare spitale județene noi, ai nevoie de proiecte deja făcute, astfel încât să încheiem contractul până în 2023 și să fie finalizate până în 2026.
 • Noi am simplificat legea pe achiziții publice și cred că mai pot fi făcute modificări, astfel încât toate termenele să fie scurtate. În sistemul de Justiție există de asemenea lipsă de personal specializat și sunt foarte încărcați, de aceea perioadele sunt foarte lungi.
 • Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu: A devenit mai introvertit, mai absent. Aici vine provocarea pentru diriginți, să facă orele mai atractive, să intervină partea de consiliere, prin care să le explice cum trebuie să se adapteze. Mi-am surprins copilul stâng cu mâinile la cap și încercând să facă abdomene pe scaun.
 • Referitor la partea instituțională, am derulat prin Ministerul Educației achiziționarea a 250.000 de tablete, prin ONAC, înființată de domnul Teodorovici, o procedură extrem de greoaie. Directorii au făcut propriile evaluări, ni s-a părut că suma este destul de mică, așa că am deschis un plafon pe fonduri europene de 100 de milioane de euro. Și ce să vezi, avem cerere de 1 milion de tablete cu o valoare de 350 milioane de euro. Vom ajunge până la peste 1 milion de tablete cu o valoare de peste 500 milioane de euro. Noi am introdus decontarea începând cu luna august.

sursa foto: Captură TV/ B1TV

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Psrsonajele sunt toxice insa intrebarea este buna: de unde vor veni banii promisi de pnl???

 2. dimpotriva, copilul meu e mai social, este implicat, e vesel, e vorbaret, e organizat, e f entuziasmat si intelege perfect perioada prin care trecem cu totii. sintem cu toti in aceeasi galeata o sa reusim, implica-te tovarasa in viata copilului tau si a comunitatii si totul va fi bine.

 3. Da?Nu-i nimic, cu acest comportament va ajunge politician-mai trebuie sa lucreze la capitolul nesimtire!

 4. Copilul ei a început să semene pe mă-sa

 5. Mai degrabă sunteți lumânarea de la capătul tunelului.

 6. Tobarășă Turcan, ați văzut dvs, în 1996, luminița de la capătul tunelului? Luminița lui Ciorbea? Atunci de ce mai asteptați o altă luminiță? Sunteți jalnici.

 7. Duamna, fiți întâi mama pentru copilul dumneavoastră, apoi politician.Stati mai mult cu el, ocupati- va de el, arătați că în iubiți…. și copilul nu va mai fi introvertit, leneș, absent. Daca puneți politica înaintea fericirii copilului …e grav!