G4Media.ro

Rafila, despre spitalele finanţate prin PNRR: Au ajuns prin dorinţa cuiva. Nu…

sursa foto: Captură video

Rafila, despre spitalele finanţate prin PNRR: Au ajuns prin dorinţa cuiva. Nu am reuşit să obţinem informaţia legată de vreun criteriu de eligibilitate nici măcar la nivelul Comisiei Europene

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că a discutat, la nivel european, despre realizarea de spitale în România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar în urma discuţiilor a constatat că nu există criterii în baza cărora unele unităţi sanitare au fost trecute pe lista celor propuse pentru finanţare prin acest plan, anunță News.ro.

”Au ajuns prin dorinţa cuiva”, declară Rafila despre modul în care cele 49 de spitale au ajuns pe lista celor propuse spre finanţare prin PNRR.

”Eu am fost personal, m-am întâlnit cu un director general de acolo care este pe zona tehnică, dar care are până la urmă decizia, adică Comisia Europeană ia deciziile în funcţie de opiniile acestor funcţionari care sunt pe zona tehnică, dânşii au refuzat să completeze lista de spitale deja existentă. Există 49 de obiective, din care noi trebuie să facem 25 şi un buget total de 1,7 miliarde de euro. Problema e legată de faptul că aceste 49 de spitale care se regăsesc la nivelul Comisiei şi aprobate şi trimise de România, că nu le-a trimis altcineva, nu regăsim niciun fel de criteriu de selecţie, cum au ajuns ele acolo. Au ajuns prin dorinţa cuiva. Nu am reuşit să obţinem informaţia legată de vreun criteriu de eligibilitate nici măcar la nivelul Comisiei, pentru că o parte din ele nu aveau nici studiu de fezabilitate. Am ajuns şi într-o situaţie paradoxală în care un obiectiv care nu exista din punct de vedere administrativ, Spitalul Municipal Bacău, care fusese desfiinţat în anul 2020, se regăsea pe lista din 2021. Deci tot felul de anomalii de genul ăsta”, a afirmat Rafila, joi seară, la Euronews România.

El a subliniat că ”a fost o zonă politică” cea care a decis ce spitale sunt trecute pe lista PNRR, arătând că cel mult trei sau patru persoane din Ministerul Sănătăţii au lucrat la program, iar decizia privind spitalele prinse în program ”a fost discreţionară”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Dar concret… care e problema? Ce vrea sa ne spuna??
  Lipseste vreun spital pe care l-a propus el atunci, adica acum 2 ani? Nu azi a fost facut PNRR ci acum 2 ani!
  Din cele 49 de spitale, e vreunul care nu e necesar?
  Umblam ca bezmeticii pe la privati sa facem analize si mnistrul sanatatii se intreaba daca e nevoie de spitale noi?!?
  Astia in loc sa faca pe banii europeni mai bine stau, ca doar nu o sa lucreze pe planurile facute de alfii!

  • E clasic pt P$D: cineva, cumva, a facut ceva, candva; nu stim cine, nu stim cum a facut sau ce a facut si nici cand a facut, dar stim sigur ca s-a facut.

  • Minte!
   Comisia Europeana nu ar fi aprobat PNRRul daca lipseau atatea cate nascoceste, neclar evident, acest mincinos notoriu!

 2. Concluzia este că doar acest pui de tor ți o nar bolse vic are căderea să hotărască ce spitale se fac. Desigur cu acordul domnului președinte Ciolacu.

  • Câte spitale a construit PSD în 30 de ani? Zero. Dar românii iubesc hoții și îi vor vota din nou peste 30%.

 3. Rafila vă spune clar că PSD nu vrea să facă nimic, dar voi veți vota PSD peste 30% din nou, popor de ticăloși ce sunteți.

 4. Asta nu e in stare de nimic. Sta pe margine si e maestru in managementul scuzelor. … Un distrus 😕

 5. Nenorocitul asta nu vrea sa faca absolut nimic pentur sistemul de sanatate, dar el are milioane de euro din contracte de „consultanta” in domeniul sanatatii, cam aici suntem…

 6. Prin PNRR aveti bani sa faceti 49 de spitale, daca vreti voi pesedistilor sa mai faceti inca zece, unde va trece pe voi capul, nu este nici o problema! Multe succesuri

 7. Nici macar o clipa nu s-a gandit sa faca ceva.

 8. Ne-am dat seama ca nu o sa faca nimica de la povestea cu stick-ul.

 9. Vom ramane doar cu machete.

 10. Doar a cheltuit 21 de miloane, pentru ce?

 11. Ar fi bine sa o faceti ca la cate morti are pe constinta nu il vedem bine.

 12. Adormi numai când citești ce spune.Spune ceva concret,limpede,clar,pt.ca ești dregător de rang înalt,pus în slujba statului,a cetatenilor ! Nu poți da termene ,nu găsești soluții,lasă pe altul.Postul pe care l deții nu e moștenire de familie.Arata ne cât ești de capabil,fa ți un ONG,strânge bani de un spital.

 13. Numarati Bisericile vs Scoli+Spitale si vedeti ce rezultat va da. Apoi stati un pic si rumegati. Veti intelege ulterior toate „zbaterile” din sanatate si educatie.

 14. Reusesti pana la urma sa scoti de sub talpa DSU ambulanta sau nu??? Pana una-alta Arrafat isi asmute in continuare cainii in controale la ambulanta prin tupeul caracteristic. Sau faci doar joc de glezne???