G4Media.ro

Raed Arafat, după ședința CNSU: Starea de Alertă se prelungește cu 30…

Raed Arafat, după ședința CNSU: Starea de Alertă se prelungește cu 30 de zile. Toate măsurile restrictive rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă, precum și măsurile restrictive care vor fi impuse populației, în vederea combaterii pandemiei de Covid-19. La finalul ședinței, șeful CNSU, Raed Arfat, a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile.  Vineri ar urma să se aprobe Hotărârea de Guvern care va prelua propunerile CNSU, a anunțat Arafat.

Toate măsurile impuse pe perioada stării de alertă rămân în vigoare, mai puțin decizia privind închiderea piețelor, a transmis Raed Arafat.

O măsură în plus vizează organziarea și desfășurarea operatorilor de transport pe cablu, pe pârtiile de schi, în sensul că modul de funcționare va fi reglemntat de Ministerul Economiei.

Principalele declarații făcute de Raed Arafat:

  • În urma evaluării situației epidemiologice, propunerea CNSU este de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Se păstrează măsurile restrictive prezente
  • O măsură în plus vizează organizarea operatorilor transportului de cablu pe pârtiile de schi. Funcționarea acestui tip de transport se va reglemnta prin ordin comun al ministerelor implicate. Practic se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate.
  • În rest toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise.
  • Gândiți-vă că situația nu este încă sun control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar. Se impune a fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…) De sărbători vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră, la familia dumneavoastră!Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători”, a spus Arafat

Hotarare CNSU nr. 58 din 10.12.2020 si anexe

FOTO: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. In ce calitate a vb respectivul? Parca prim ministru trebuie sa semnele hotararile de guvern. sau avem un nou ogranism executiv paralele cnsu? In constitutie nu scrie nimic de cnsu, sau constitutia a devenit facutativa?

  2. Sa inteleg ca asta era motivul pentru care tot vad de citeva zile incoace vehicule militare pe centura Bucurestiului ?

  3. dar dumneata , domnule arafat , cand dispari din peisaj. toata clasa politica care te sustine a PIERDUT aceste alegeri. deci?

  4. Mama voastră de mincinoși ordinari…

  5. I am commenting on gondolas carrying 20 skiers down to 10 to make self distancing as they travel to the top of the ski run to justify restrictions by the government to safeguard from covid-19, I ride public transport daily how do you justify the bus being packed like sardines to self distant the recommended 1 1/2- 2 meters?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.