G4Media.ro

Putin și-a vizitat soldații răniți în Ucraina și le-a spus că războiul…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Putin și-a vizitat soldații răniți în Ucraina și le-a spus că războiul se întoarce în favoarea lor/ Vizita, la spitalul militar din Moscova, în prima zi din 2024

Vladimir Putin a vizitat luni, în prima zi a anului, militari ruşi răniţi care sunt trataţi la spitalul militar din Moscova, cărora le-a spus că se schimbă în favoarea Rusiei cursul războiului din Ucraina, că Moscova nu luptă de fapt cu ucrainenii, ci cu Occidentul, şi vrea să pună capăt războiului, dar numai în condiţiile sale, relatează BBC şi Reuters, citate de News.ro.

După ce în discursul de Anul Nou liderul de la Kremlin abia a menţionat războiul din Ucraina, luni el a fost să-i viziteze pe soldaţii răniţi şi a purtat o amplă discuţie cu ei, rugându-i să-i pună întrebările care îi frământă, într-o scenetă cel mai probabil regizată.

Astfel, el a declarat că seria de atacuri cu rachete ucrainene asupra oraşului rusesc de frontieră Belgorod, în care au murit 25 de persoane şi au fost rănite peste 110, a fost „un act terorist”, un atac deliberat asupra civililor, care nu va rămâne nepedepsit promiţând şi mai multe lovituri asupra ţintelor ucrainene. Putin susţine că Rusia va continua să lovească ţinte militare „sensibile” din Ucraina, dar nu civili.

Putin, care candidează fără emoţii pentru un nou mandat prezidenţial în martie, le-a spus militarilor că războiul din Ucraina se întoarce în favoarea Rusiei, iar Moscova vrea să-i pună capăt, dar o va face numai în condiţiile sale. El a adăugat că susţinătorii occidentali ai Ucrainei sunt cel mai mare obstacol în calea încheierii conflictului, însă consideră că retorica lor începe să se schimbe pe măsură ce încep să înţeleagă că nu pot distruge Rusia.

Putin şi-a reluat astfel teza că Moscova duce în Ucraina un război pentru propria supravieţuire având ca duşman un Occident care îi doreşte răul.

„Ucraina în sine nu este un inamic pentru noi. Dar cei care vor să distrugă statalitatea rusă, cei care vor să obţină, aşa cum se spune, o înfrângere strategică a Rusiei pe câmpul de luptă, se află în principal în Occident, iar acolo sunt oameni diferiţi. Există oameni care ne simpatizează şi care sunt alături de noi din toată inima. Dar există aşa-numitele elite pentru care existenţa Rusiei – cel puţin în calitatea şi mărimea sa actuală – este inacceptabilă, după cum cred ei. Ei vor să se fragmenteze. De fapt, voi, tinerii, unii dintre voi, aţi citit despre asta, alţii nu, dar ei nu o ascund. Ei vorbesc şi scriu despre asta în mod public, şi scriu despre asta de zeci de ani, dacă vorbim de istoria modernă. Ei scriu despre ea de zeci de ani, vorbesc despre asta în mod deschis: nu este prea mult pentru a o împărţi în cinci părţi. Aş putea să vă povestesc despre asta până dimineaţă, dar este evident”, a declarat Putin, potrivit transcrierii de pe site-ul Kremlinului.

Duminică, când a transmis mesajul său tradiţional de Anul Nou, Putin i-a salutat pe soldaţii ruşi drept „eroi”, fără a se referi în mod explicit la războiul din Ucraina.

În propriul său discurs de Anul Nou, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis o creştere puternică a numărului de arme pe care ţara le produce în 2024, angajându-se să construiască cel puţin un milion de drone.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Parcă mergea cum trebuie, cum se întoarce acum in favoarea lor?

  2. Imi si imaginez spontaneitatea si autenticitatea intrebarilor puse de „pacienti” tzarului. Englezii au un termen, „cringe”, folosit atunci cand penibilul situatiei prezentate iti creeaza un disconfort fizic.

  3. După Ucraina urmează Moldova si România! Vom deveni o Bielorusie balcanică cu Simion etern președinte, fără drept de ieșire din țară, fără drept de vot.
    Nu mai spun că entitățile credincioase Rusiei trebuie răsplătite! Astfel Ungaria ia Transilvania, Serbia Banatul poate si Oltenia, Ucraina sau Bulgaria Dobrogea și Moldova va dori reîntregirea poporului moldovenesc prin unirea cu Republica Moldova! România va rămâne compusă din județul Ialomița,Buzau, Teleorman si București! Atunci aurolacii si pisideaua (care include peneleaua) vor fi mulțumiți că nu am ajutat Ucraina! Amantele si nepoții vor emigra și copiii români vor fi executați pentru că au făcut parte din armată. Trupele mongoloide din Siberia vor viola si ucide aleator si Simion va zice că totul este in regulă!

  4. Nu stiu,imi pun o intrebara,tipul asta are suflet?

  5. Craciunul rusesc se apropie, Putin isi aduce aminte ce a patit Ceausescu…