G4Media.ro

Putin a triplat taxa pentru mașinile de lux ca măsură de ”sprijin…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Putin a triplat taxa pentru mașinile de lux ca măsură de ”sprijin public” după sancțiunile impuse Rusiei/ Noua lege se aplică retroactiv, de la 1 ianuarie 2022

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care crește de trei ori taxa pentru mașinile de lux, de la 3 milioane la 10 milioane de ruble, transmite ziarul cu profil economic din Rusia Kommersant.ru. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022, adică retroactiv.

Acum, proprietarii de mașini cu o valoare cuprinsă între 3 milioane și 5 milioane de ruble trebuie să plătească impozit cu un coeficient de 1,5. Pentru mașinile cu vârsta de un an sau doi, aceasta este de 1,3, iar pentru cele cu vârsta de doi sau trei ani – 1,1. Mașinile incluse pe lista celor ”de lux” sunt BMW, Mercedes-Benz, Audi, Jaguar, Porsche, Rolls-Royce, Land Rover, Maserati, Lamborghini, Ferrari, Bentley și Aston Martin.

Legea a fost adoptată ca una dintre măsurile de sprijin public în contextul sancțiunilor împotriva Rusiei impuse ca răspuns la ”operațiunea militară” din Ucraina. Ca urmare a retragerii mai multor companii auto, precum și a creșterii cursului de schimb valutar, prețurile mașinilor au crescut brusc. Prețurile pentru mașinile naționale au crescut în medie cu 20%, în timp ce cele pentru mașinile străine au crescut cu 30-40%.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pentru bufonii care se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio, izmenarii rupti-n kurr gen motz de pe koiotz, je zis koa-ie, fake Melania zis chizdalia Dancila, buciolo debil, satiricon zis tembelion, flav zis scarbav stirea asta nu are nici un efect ca astia nu au bani nici sa treaca strada daramite de masini de lux. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  2. Urrraaa, trăiască socialismul multilateral dezvoltat pt bobor. Hainutele de lux nu se supraimpoziteaza.

    • Încă nu!

      Întrebare, Babo: spray-urile și rujurile nu ar trebui sa intre la categoria lux? Dar săpunul?

      Apropo 3 milioane ruble sunt sub 30.000 euro, azi mâine Duster cu dotări full va fi mașină de lux.

      Babo, îți mai aduci aminte cum am dat salariul pe câțiva ani pentru o Dacie 1300 cu un geam spart și în care intra apa când ploua? Cam asta îl așteaptă pe Ivan, mare om tovarășul Putin!

  3. asa, solidaritate sa fie, sa luam de la aia bogati sa trimitem saracii pe front sa crape pentru marea rusie…

  4. La cat s-a prăbușit rubla – oare mai contează?

  5. Mulțumim, Piticot! Fără viziunea ta economico-militară nu știu ce ne-am fi făcut.. !

  6. Pai nu era vorba ca pe feudali nu ii afecteaza sanctiunile?