G4Media.ro

Putin a fost invitat la summitul din Africa de Sud în pofida…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin a fost invitat la summitul din Africa de Sud în pofida mandatului de arestare

Ministrul de externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, a confirmat că Vladimir Putin este invitat la un summit economic găzduit de această țară în această vară – în ciuda unui mandat de arestare emis pe numele său, potrivit Sky News.

Naledi Pandor a declarat că Putin este unul dintre șefii de stat din BRICS – care desemnează economiile emergente Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – și că va fi invitat la cel de-al 15-lea summit de la Durban, care va avea loc în august.

Liderul rus este obiectul unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI), care îl acuză de crime de război pentru presupusa sa implicare în răpiri de copii din Ucraina.

Mandatul de arestare obligă legal cele 123 de state membre ale CPI să îl aresteze pe Putin și să îl transfere la Haga, în Olanda, unde se află sediul curții, pentru a fi judecat dacă acesta intră pe teritoriul lor.

În calitate de membru al CPI, Pandor a declarat că Africa de Sud „va trebui să aibă o discuție în contextul cabinetului pentru a decide cum vom răspunde”.

Astfel de discuții ar trebui să aibă loc „cât mai curând posibil”, a spus ea.

Nu este clar dacă Putin va accepta invitația de a participa la summit.

La începutul acestei săptămâni, un purtător de cuvânt al președintelui sud-african Cyril Ramaphosa a declarat că țara este conștientă de obligația sa legală cu privire la mandat și că va „rămâne angajată cu diverse părți interesate relevante”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pai sa se ducă atunci, daca are sânge in instalație.

  2. Saracii de ei, e foame mare pîn zona, da’ va trebui sa-l fiarba îndelung. Rusii spun ca batrânetea nu-i o bucurie (devii cam ațos. Tocmai am fost înjurat aci pe site cu vocabula „rusule” asa ca…deh….hai s-o confirm: „starost’ ne radost'”!)

  3. Cum adică în pofida . .
    Poate tocmai asta e ideea.

  4. it’s a trap…😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

  5. tehnica curu-n doua luntre merge pana la un punct.