G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, ”şocat” de remarcile la adresa femeilor…

Sursa Foto: Facebook/ Oliver Veran

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, ”şocat” de remarcile la adresa femeilor făcute de Gérard Depardieu/ Președintele Macron l-a lăudat pe marele actor care ”face mândră Franța”

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez s-a declarat joi „şocat” de remarcile misogine şi jignitoare la adresa femeilor făcute de Gérard Depardieu, o poziţie care contrastează cu cea a preşedintelui Emmanuel Macron, care l-a lăudat pe actor, acuzat de violuri şi agresiuni sexuale, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Aceste afirmaţii mă şochează şi mă gândesc la persoanele care s-au simţit jignite, care sunt victime”, a declarat purtătorul de cuvânt Olivier Véran la posturile BFMTV şi RMC.

„Sunt şocat de comentariile pe care le-am văzut, pe care le găsesc nule”, dar „rămâne ca justiţia să definească lucrurile”, a adăugat el, referitor la declaraţiile actorului difuzate într-un reportaj al emisiunii difuzate de canal France 2 „Complément d’enquete”.

Preşedintele Emmanuel Macron l-a susţinut pe Gérard Depardieu la sfârşitul lunii decembrie, afirmând că este un „actor mare” care „face mândră Franţa” şi denunţând „o vânătoare de oameni”.

De asemenea, şeful statului francez a considerat că Legiunea de Onoare, cea mai prestigioasă decoraţie franceză, este un Ordin care „nu este pentru a predica moralitatea”, în timp ce ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, anunţase cu câteva zile înainte că o „procedură disciplinară” ar fi avută în vedere de Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare. Ministrul a considerat că afirmaţiile lui Gérard Depardieu sunt „ruşinoase pentru Franţa”.

Într-o scrisoare din 22 decembrie dezvăluită de ziarul Le Parisien, Marea Cancelarie a confirmat avocatului actorului că această procedură disciplinară a fost deschisă.

Olivier Véran a menţionat, de asemenea, că „atunci când este sesizată justiţia, este la latitudinea acesteia să decidă, nu a voastră şi nici a mea. Nu suntem un tribunal popular”.

Gérard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, este acuzat din 2020 de violuri, după o plângere a unei actriţe franceze, Charlotte Arnould, acuzaţii pe care actorul le respinge.

Concomitent cu difuzarea reportajului, actriţa Hélčne Darras a depus o a doua plângere pentru agresiune sexuală, pentru fapte prescrise a priori, datând din 2007 la o filmare. Actorul neagă şi aceste acuzaţii. Cazul Depardieu a generat nenumărate reacţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...