G4Media.ro

Purtarea măștii pe stradă va deveni obligatorie în Portugalia

Purtarea măștii pe stradă va deveni obligatorie în Portugalia

Purtarea măştii de protecţie pe stradă va deveni în curând obligatorie în Portugalia, confruntată ca şi alte ţări europene cu o revenire a epidemiei de coronavirus, a decis vineri Parlamentul de la Lisabona, graţie socialiştilor aflaţi la putere şi opoziţiei de dreapta, informează AFP.

Această măsură, care va intra în vigoare după ratificarea sa de către preşedintele conservator Marcelo Rebelo de Sousa, se va aplica pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită.

Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani „atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă”, conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

Partidele de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi „incompatibilă cu natura activităţilor practicate”.

Textul, depus de principalul partid de opoziţie, Partidul Social Democrat (PSD, centru-dreapta), a înlocuit un proiect de lege pe care guvernul a trebuit să îl retragă, deoarece prevedea şi obligativitatea utilizării unei aplicaţii pentru urmărirea contactelor.

O astfel de dispoziţie, care a provocat nemulţumirea opoziţiei, medicilor şi apărătorilor dreptului la viaţă privată, ar fi fost fără precedent în Europa şi contrară recomandărilor Bruxelles-ului sau ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pledează pentru utilizarea voluntară a acestui software.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels/ Gustavo Fring 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dar in Romania, vai, e dictatura! Jos Iohannis!

    • Nu draghe si in Romania e aceeasi prostie ca peste tot. Sau altfel spus, politicienii sint la fel de prosti si la fel de hoti peste tot.
      Noi ne-am luat dupa francezi, care s-au luat dupa spanioli, care s-au luat dupa italieni, care italieni, sa fim iertati … Peste tot cu aceeasi eficienta a masurii.

    • Amice, nu conteaza cine dupa cine s-a luat, ci ca functioneaza. Am verificat 25 de tari in care purtatul mastii este obligatoriu, si au o populatie mai mare ca a noastra, si toate au de cel putin doua ori mai putini morti zilnic la un milion de locuitori decat noi. 17 dintre ele au de peste 18 ori mai putini morti la milion fata de noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.