G4Media.ro

PSD susține că miniștrii partidului ar fi îndeplinit toate jaloanele din PNRR…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

PSD susține că miniștrii partidului ar fi îndeplinit toate jaloanele din PNRR și se oferă să dea asistență PNL / USR susține că doar 9 jaloane din 24 au fost atinse, iar miniștrii PSD aar avea o restanță

PSD anunță într-un comunicat de presă că miniștrii social-democrați ar fi îndeplinit toate jaloanele prevăzute pentru trimestrul III 2022  în Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Anunțul PSD vine după ce USR a anunțat că România se află în fața celui mai slab trimestru de la începutul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență, după ce a îndeplinit doar 9 jaloane din cele 24 jaloane aferente trimestrului trei din 2022 (Sursa: Econonomedia)

Potrivit monitorizării USR, Ministerul Culturii ar avea un jalon în derulare. E vorba despre intrarea în vigoare a legii privind sistemul de finanțare a sectorului cultural, despre care USR susține că îndeplinește partial cerințele jalonului.

Reprezentanții PSD au declarat pentru G4Media că Ministerul Culturii a îndeplinit acest jalon încă din 16 iunie, când s-a emis OUG 83/2022, iar proiectul de lege pentru aprobarea OUG a fostd eja votat de Senat și Camera Deputaților, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial.

Analiza USR mai susține că există un jalon restant la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, dar acest minister nu mai există în actualul guvern, jaloanele fiind împărțite între Ministerul Economiei și Ministerul pentru IMM-uri și Turism. Reprezentanții PSD au declarat pentru G4Media că jalonul restant este la Ministerul pentru IMM-uri și Turism, care este ocupat acum de PNL, prin ministrul Daniel Cadariu.

PSD își exprimă în comunicat ”speranța” că și ceilalți membri ai Guvernului vor îndeplini jaloanele din PNRR aferente domeniului lor de activitate, până la data transmiterii cererii de plată către Comisia Europeană.

Mai mult, PSD arată că există ministere ”unde întârzierile sunt mai mari”, precum Ministerul Energiei, ocupat de PNL, iar PSD ar fi dispus să ofere sprijin pentru accelerarea activității.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Pisdistii astia sunt tare harnici! 🤣🤣🤣

    • Doar baftosi la tura asta. Ministerele lor grele nu au avut nimic de bifat la verificare asta din PNRR (Finante, Sanatate si Transporturi). Dar o sa ajungem si acolo.

      In tura asta, greutatea a picat pe jaloanele de care erau responsabile ministerele de Mediu, Educatie, Cercetare, Proiecte Europene, adica la „ceilalti” (PNL si UDMR). Ministere car par complet depasite de ce ar trebui sa faca pentru PNRR. Ciuca e de decor pe acolo, „pocnind din bici pe langa boi”, cum zicea Cosbuc. Cu efect zero, evident.

  2. Mai dati-le 50 la sută!nu își fac treabă pentru care sunt plătiți, afară!chiar dacă sunt pilele voastre!

  3. PNRR-ul României este un plan profund ANTIROMÂNESC.