G4Media.ro

PSD condamnă declaraţiile retrograde şi discriminatorii din campania electorală pentru Primăria Capitalei

Sursa foto: Dreamstime

PSD condamnă declaraţiile retrograde şi discriminatorii din campania electorală pentru Primăria Capitalei

Social-democraţii condamnă declaraţiile retrograde şi discriminatorii din campania electorală pentru Primăria Capitalei şi consideră că orice funcţie de răspundere publică sau de conducere poate fi ocupată de o femeie, la fel de bine ca un bărbat. PSD susţine că societatea românească a făcut mulţi paşi înainte în ceea ce priveşte egalitatea de gen. „De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, mai arată comunicatul de presă al partidului, conform News.ro.

„Toţi participanţii la campania electorală din Bucureşti au responsabilitatea de a contribui la promovarea decenţei şi toleranţei în dezbaterea publică, de a evita, nu doar exprimările nepotrivite la adresa femeilor, ci exprimarea vulgară, în discursul public, în raport cu tinerii şi cu cei în etate”, mai arată sursa citată.

PSD consideră periculoase şi jignitoare afirmaţiile unuia dintre candidaţii din cursa electorală pentru Primăria Capitalei care susţine că Primăria Generală „trebuie neapărat să intre pe mâna unui bărbat”. Considerăm că nu un model de acţiune discreţionar, în care primăria „intră pe mâna” primarului – este optica potrivită pentru a consolida şi moderniza instituţii, indiferent de cine le conduce pe moment.

Primăria Capitalei se conduce după legi şi regulamente de funcţionare, iar amprenta personală a primarului se face într-adevăr resimţită asupra modului în care sunt construite echipele, a ritmului rapid în care bucureştenii aşteaptă să avanseze proiectele necesare şi a corectitudinii cu care aceste proiecte se desfăşoară.

Realitatea dovedeşte că Primăria Capitalei – chiar a oricărei capitale, indiferent de ţară – poate fi condusă şi de o femeie; iar contactul direct cu oamenii poate fi la fel de bine păstrată şi de o femeie prin implicare şi prin dorinţa de a fi aproape de ei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...