G4Media.ro

PSD a depus o inițiativă legislativă pentru acordarea unei pensii de urmaș…

sursa foto: ISU

PSD a depus o inițiativă legislativă pentru acordarea unei pensii de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate din cauza coronavirusul / Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului de miercuri

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis ca miercuri să se desfăşoare, prin mijloace electronice, o şedinţă de plen a Senatului, pe ordinea de zi fiind inclusă, printre altele, propunerea legislativă a unor parlamentari PSD prin care se acordă pensie de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu coronavirusul, transmite Agerpres.

Vor beneficia de pensia de urmaș copiii de până în 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la finalizarea acestora, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani.

Potrivit proiectului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid – 19, „la decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătăţii acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie”.

„Urmaşii cadrelor medicale decedate, ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical o avut-o la data decesului care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare. În cazul în care nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior. Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister”, se arată în propunerea legislativă înscrisă pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului.

De asemenea, parlamentarii PSD propun ca urmaşii personalului medical decedat ca urmare a participării la acţiuni medicale împotriva Covid-19 beneficiază de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate şi a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.

„În semn de recunoaştere a meritelor personalului medical participat la acţiuni medicale împotriva Covid 19 se instituie ziua personalului medical care se organizează anual pe 11 martie prin grija Ministerului Sănătăţii”, se mai arată în proiect.

Vezi aici proiectul integral

Citește și: Alianța Medicilor din România cere pensie de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate din cauza 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Realitatea este mult mai grava decit ceea ce inca viseaza unii .

 2. PSD sa faca un proiect de lege prin care baronii si pesionarii lor de lux isi cedeaza pensile copiilor orfani; tuturor copiilor orfani.. ; pana atunci sa se ascunda in ghena din care au iesit!

 3. Cat nu suport ciumatii , trebuie sa spun ca „ar putea fi ” o chestie buna .

  Ca sa functioneze si sa fie un imbold ( si in general pt echilibru) ar trebui si niste amendamente la lege in care sa se specifice clar ca DEZERTORII li se vor retrage dreptul de a practica meseria timp de 20 de ani ( oricum in timpul asta vor fi out of date )

  • Subscriu. Propunerea e binevenită și e rezonabilă, în raport de ce visa medicul ăla de la asociația veții, zilele trecute (pensie viageră). Să vedem ce iese în final, că multe propuneri ajung să iasă strâmbe din parlamentul ăsta la fel de strâmb.
   PSD ar trebui însă să-și dea seama că nu adună voturi de la prea mulți oameni educați.

 4. Da’ ?! si copii celor care mor de Covid -19 ? (si care sunt lasati sa moara cu zile de catre sistemul medical ??)

 5. Zau? Si urmasii celor ucisi in spitale de doctorii incompetenti si spagari ce primesc?
  Hai sictir, fmm de pesedisti jegosi!

 6. orice initiativa populista de pe urma careia borfasii astia vor sa aibe castig cu banii celor manipulati de populism este bine venita pentru pesede

 7. Masuri populiste marca PSD, luate la initiativa unor nostalgici cu suflete de comunisti care inca trag sforile in sistemul sanitar din Romania!!!

 8. Nu ar fi bine niste legi care sa impiedice moartea celor sus mentionati?

 9. nu ar fi fost mai bine sa nu fi existat acei parinti morti, daca aveau unde sa se trateze si cu ce, in cele 8 spitale regionale din banii UE plus ALTE 243 spitale moderne din taxe, bani pe care pesedsitii le-au bagat in pensii speciale???

 10. PSD e in stare sa inventeze cate un nou tip de pensie la fiecare 6 luni de legislatura doar ca sa acopere si sa faca legitime pensiile speciale nesimtite pe care si le-au tras singuri sau pentru proprii baroni.
  Cate cazuri de copii orfani ai cadrelor medicale decedate avem pana acum ca sa necesite o lege in parlament?

 11. De ce nu au depus un proiect asemanator pentru urmasii celor morti din culpa medicala/ infectii nosocomiale?
  Nu cumva pentru ca vina morala le apartine100%?

  • @Tanta:
   Presati-i pe in sensul asta,dar nu criticati o propunere buna, chit ca ea vine de la PSD si indiferent de substratul pe care il apreciati ca se ascunde sub ea !

   PS. Si sa speram ca aceasta pensie se va acorda unui numar infim de oameni !

  • @Tanta:
   Presati-i pe parlamentari am vrut sa spun !

  • „Presati-i pe parlamentarii de toate culorile”, am vrut sa spun !