G4Media.ro

UPDATE Distribuție Electrică, sucursala Mureș anunță că a achitat salariile pe februarie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Distribuție Electrică, sucursala Mureș anunță că a achitat salariile pe februarie / Vineri dimineață angajații au făcut un protest spontan în curtea societății

UPDATE, ora 13.45

Sucursala Mureș a Societății de Distribuție Energie Electrică anunță că în cursul zilei de astăzi au fost efectuate în întregime plățile aferente drepturilor de natură salarială pentru lichidarea lunii februarie, către toți angajații companiei.

”Situația a fost generată de imposibilitatea încasării contravalorii tarifului de distribuție de la furnizori (necesar plății datoriilor scadente), situatia afectând direct și în mod substanțial disponibilul de numerar DEER”, transmite compania.

Știrea inițială:

Câteva zeci de salariați ai Sucursalei Mureș a Societății de Distribuție Energie Electrică au declanșat în această dimineață un protest spontan la anunțul că nu își vor încasa la timp salariile, anunță Agenția de presă Rador.

Angajații au ieșit în curtea societății speriați de o notă internă care preciza că societatea se confruntă cu o situație excepțională, ”în care disponibilul de numerar este insuficient pentru efectuarea la termen a plății lichidării lunii februarie 2023”.

Potrivit conducerii, situația ar fi generată de imposibilitatea încasării contravalorii tarifului de distribuție de la furnizori (necesar plății datoriilor scadente). Acest fapt afectează direct și în mod substanțial disponibilul de numerar al DEER, susține administrația societății.

În același timp directorul general, Mihaela Rodica Suciu, a făcut un apel la calm și înțelegere, propunând angajaților ca plata integrală a lichidării din luna februarie 2023 să fie realizată în doua tranșe, respectiv 35 % din ea în 9 martie, iar diferența în cursul săptămânii viitoare, după discuțiile care vor avea loc la București între reprezentanții salariaților și conducerea societății.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da-o încolo de treaba… preturile la energie au crescut ca Fat Frumos ăștia nu au numerar? Sa facă plățile electronic, pe card.