G4Media.ro

Protest al taximetriștilor brașoveni în centrul orașului / Sunt nemulțumiți că autoritățile…

Sursa foto: Pixabay

Protest al taximetriștilor brașoveni în centrul orașului / Sunt nemulțumiți că autoritățile se opun măririi tarifelor

Circulația a fost îngreunată în această dimineață în centrul Brașovului, după ce zeci de taximetre au ieșit, într-un protest pașnic, prin oraș, relatează Agenția de presă Rador.

Șoferii de taxi sunt nemulțumiți de tarifele practicate în acest moment care, spun ei, nu le acoperă nici măcar cheltuielile:

“Nu vor să mărească tariful. Totul s-a scumpit, s-a dublat, s-a triplat. Nu vor, efectiv, consilierii locali nu vor să aprobe. Prețul a rămas de 3 ani așa. A fost un protest spontan”, a precizat un taximetrist.

“Nu mai facem față la toate cheltuielile. Mă duc până la Belvedere și vin înapoi, cheltui un litru de benzină și clientul îmi dă 7 lei. Care e matricea? Nu avem cum să susținem acest business”, a declarat alt taximetrist.

În acest moment, în Braşov, tariful pentru taxi este de 2,19 lei pe kilometru, iar noaptea prețul maxim este de 2,90 lei pe kilometru.

Un proiect de majorare a tarifelor de taximetrie a fost propus spre aprobarea Consiliului Local de mai multe ori, însă a fost amânat de fiecare dată.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa le aprobe și 10 lei km, oricum se va filtra piata fără probleme cu ajutorul altor servicii

  2. Străinătatea are nevoie de șoferi, de ce mai stați în statul mafiot? Să dati papa la bugetari?

  3. Au parțial dreptate. Brașovul este un oraș mic și sunt distante scurte. In București unde faci lejer 10 km la o cursa ar fi un preț corect, dar aici ai 3 – 5 km in medie la o cursa. Pe de altă parte, daca nu ii comanzi din aplicație și încerci să iei taxiul din statie, se întâmplă deseori sa nu te ia sau să îți ceara 50 lei pe cursa, mai ales la gara unde profita că sunt turiști și încearcă să îi păcălească. Nu ii tine nimeni cu forța. Pot să își caute alt job daca nu le mai convine.
    O alta problema sunt licențele. Majoritatea sunt deținute de taximetriști mai vechi care nu mai profesează și închiriază licențele pt 60-80 de lei/zi.

  4. Cetatenii platitori de taxe si impozite de ce nu se pot opune maririi salariilor bugetarilor ?