G4Media.ro

Propunerile Consorțiului Universitaria pentru Guvern: revizuirea finanțării universităților, bani pentru cercetare, creație…

Propunerile Consorțiului Universitaria pentru Guvern: revizuirea finanțării universităților, bani pentru cercetare, creație și sport, sistem mai bun de acreditare, clasificarea universităților după misiune și anvergură, monitorizarea parcursului profesional al absolvenților

Revizuirea sistemului de finanțare a universităților, finanțarea cercetării, creației și sportului în învățământul superior, îmbunătățirea sistemului de acreditare, echitate în reprezentarea studenților, profesorilor și universităților în consultări și decizii ce privesc acest domeniu se numără printre principalele cereri pe care le adresează noului guvern Consorțiul Universitaria, ce reunește câteva dintre cele mai mari instituții de profil din țară.

Într-un mesaj semnat de rectorii acestora, Consorțiul mai cere “redesenarea” hărții învățământului superior românesc, printr-o clasificare a universităților după misiune asumată și anvergură internațională, dar și crearea unui mecanism de monitorizare a parcursului profesional al absolvenților, cu ajutorul unor platforme interoperabile de gestiune.

Citește mesajul Consorțiului Universitaria integral pe Edupedu.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. revizuirea finanțării universităților,

  Prin inghetarea beneficiilor tuturor salariatilor din sistem

  bani pentru cercetare,creatie si sport

  Da . Proiectele ce au impact direct asupra calitatii vietii . Cercetarea pentru distractie si aflare in treaba se face pe bani proprii .

  sistem mai bun de acreditare,

  la ce fel de acreditare se face referire ?

  clasificarea universităților după misiune și anvergură,

  clasificarea trebuie sa o faca piata , cererea .

  monitorizarea parcursului profesional al absolvenților

  asta ar fi interesant ; sa vedem citi absolventi si licentiati din invatamintul de stat lucreaza si produc valoare adaugata si citi fac acest lucru dintre cei care au absolvit si licentiat in sistemul privat

 2. Ceea ce se solicită seamănă cu cererile organizațiilor sindicale din 1990. Vor mai multi bani, mai multa importantă, fără a spune nimic de rezultate. Îi rog să spună un proiect de cercetare realizat util societatii, doar unul!

 3. Ce înseamnă „misiune asumată”? Cumva o comisie va ierarhiza (dupa ce criterii?) textele scrise de cel mai inventiv din universitatea respectivă?
  Mai sunt si alte buruieni prin text…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.