G4Media.ro

Propunerea premierului Cîțu de a modifica structura anului școlar la nici 2…

Propunerea premierului Cîțu de a modifica structura anului școlar la nici 2 săptămâni de la începerea cursurilor, “dezavuată ferm” de Consiliul Elevilor: Auzim la televizor că școlile se deschid primele și se închid ultimele, dar cum rămâne în practică?

Consiliul Național al Elevilor (CNE) spune, într-un comunicat emis vineri, că “dezavuează ferm propunerea de a modifica structura anului școlar la nici două săptămâni de la începerea cursurilor”. Organizația elevilor reacționează, astfel, la declarațiile făcute joi seară de premierul Florin Cîțu, care a declarat la Digi 24 că “și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul III. Deci, dacă ajungem acolo, vom lua această decizie”.

“Solicităm ca structura anului școlar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context”, arată CNE.

Consiliul elevilor arată, în comunicatul său, că o astfel de modificare ar fi în baza unor “considerente care nu depind de sfera educațională și fără respectarea măsurilor prevăzute în ordinul comun emis de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății”. Organizația amintește că acest ordin prevede că școlile intră în scenariul online doar dacă în respectiva localitate incidența Covid-19 depășește pragul de 6/1000 de locuitori.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Catre Consiliul National al Elevilor, o simpla observatie seaca: Cam atat cat respecta elevii regula purtarii mastii in scoala, tot cam atat sunt respectati elevii de catre Guvern.

  2. cine ai baga-n seama, papagalii lu greta, pilosi uberizati spălați pe creier