G4Media.ro

Propunere de act normativ: Operatorii de plaje, scutiți cu 30% de la…

Propunere de act normativ: Operatorii de plaje, scutiți cu 30% de la plata contravalorii contractelor de închiriere pentru anul 2020

Operatorii de plaje vor fi scutiţi cu 30% de la plata contravalorii contractelor de închiriere, conform unei propuneri de act normativ înaintată Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

„Prin actul normativ aprobat astăzi în şedinţa de Guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiţi de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente. Propunerea noastră îşi doreşte să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a declarat directorul general al ANAR, Ervin Molnar, conform Agerpres.

Potrivit ANAR, propunerea legislativă răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, „ţinând cont de faptul că activităţile aferente sezonului estival 2020 nu se desfăşoară la capacitate optimă, din pricina măsurilor de protecţie stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României”.

Sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. va fi jale sezonul turistic anul acesta. numai ploi. clima a luat-o razna pe planeta pamant. nu e gluma. serios.