G4Media.ro

Proiectul prin care Ministerul Culturii are dreptul să închirieze bunuri din proprietatea…

sursa foto: Facebook

Proiectul prin care Ministerul Culturii are dreptul să închirieze bunuri din proprietatea statului şi să încaseze din chirie cotă-parte de 50%, adoptat de Cameră / Legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect care completează un articol din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 57/2019 privind Codul administrativ. Iniţiativa legislativă instituie o excepţie potrivit căreia Ministerul Culturii şi instituţiile publice aflate în subordinea acestuia să aibă dreptul să închirieze bunurile imobile proprietate publică a statului şi să încaseze din chirie o cotă-parte de 50%, stabilită, după caz, prin hotărâre a Guvernului. Ministra Culturii Raluca Turcan a precizat că estimează că sectorul cultural va beneficia, graţie acestei legi, de o finanţare suplimentară de cel puţin trei milioane de lei anual. Legea merge la promulgare, transmite News.ro.

Ministra Culturii Raluca Turcan a declarat, despre adoptarea acestui proiect de către Legislativ, că „orice sursă suplimentară de finanţare pentru instituţiile de cultură din România este binevenită”.

„Parlamentul României a adoptat astăzi propunerea legislativă iniţiată de mine şi de mai mulţi colegi parlamentari prin care Ministerul Culturii şi instituţiile publice aflate în subordinea acestuia vor putea să încaseze o cotă-parte de 50% din sumele percepute pentru închirierea unor spatii pe care le au în administrare. Până acum, toti banii mergeau la Ministerul Finanţelor. Procedura de închiriere se stabilelşte prin Hotarâre de Guvern”, a spus Turcan.

Publicitate electorală

Ea a adăugat că, după modelul muzeelor, bibliotecilor şi altor instituţii culturale de prestigiu la nivel mondial şi instituţiile din ţara noastră vor avea o sursă suplimentară de venit.

„Estimăm că, graţie acestei legi, sectorul cultural va beneficia de o finanţare suplimentară de cel puţin 3 milioane de lei anual. Banii suplimentari care vor rămâne în bugetele instituţiilor de cultură le vor ajuta să funcţioneze mai bine pentru activităţile culturale!”, a mai precizat Raluca Turcan.    

Pe 18 decembrie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor fiind decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...