G4Media.ro

Proiect USR: Modificările în structura Evaluării Naționale și Bacalaureatului se pot aplica…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proiect USR: Modificările în structura Evaluării Naționale și Bacalaureatului se pot aplica doar elevilor care încep un ciclu educațional

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a depus o iniţiativă legislativă în Parlament prin care, pornind de la principiul predictibilităţii, stipulează că schimbările în structura evaluării naţionale sau a bacalaureatului se vor putea aplica doar elevilor care încep un ciclu educaţional după momentul anunţării oricărei modificări, relatează News.ro.

„Este anormal ca elevii să fie puşi în situaţia în care trebuie să urmărească cu sufletul la gură ce schimbări mai inventează un ministru sau altul. Elevii şi profesorii trebuie să ştie, în momentul în care intră pe uşa şcolii, măcar regulile jocului, dacă de hârtie igienică, săpun sau alte standarde minime nu poate fi încă vorba. Sunt propuneri pe care le-am făcut şi cu ocazia dezbaterii în Parlament a legilor Educaţiei, însă PSD şi PNL au respins cu nonşalanţă amendamentele noastre. De ce? Pentru că şi-au dorit ca Educaţia să fie o brambureală la mâna politicienilor”, a declarat Radu Mihail, potrivit comunicatului de presă al USR.

Schimbările din învăţământ care apar peste noapte bulversează atât elevii, cât şi profesorii, mai arată sursa citată.

Noua lege a învăţământului preuniversitar, care ar fi trebuit să elimine haosul din sistem, mai tare îl adânceşte. Începutul de an şcolar este marcat de impredictibilitate, la fel cum s-a întâmplat în ultimii ani.

„De la burse la asigurarea transportului, doamna ministru Deca desăvârşeşte dezastrul lăsat în urma ei de Sorin Cîmpeanu, bătându-şi joc în continuare de elevi, părinţi şi profesori. Deşi doamna Deca se laudă că s-au făcut consultări permanente în ultimii cinci ani prin proiectul România Educată, iată că o serie de măsuri propuse cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar generează confuzie în spaţiul public”, a mai spus Radu Mihail, potrivit sursei menţionate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...