G4Media.ro

Proiect surprinzător al ambasadei SUA în Republica Moldova: A înființat un fond…

sursa foto: Pexels

Proiect surprinzător al ambasadei SUA în Republica Moldova: A înființat un fond pentru dezvoltarea conținutului de divertisment în limba rusă

Ambasada SUA în Republica Moldova a înființat un nou fond, care vizează dezvoltarea conținutului de divertisment în limba rusă, transmite agenția Infotag, preluată de Rador. Misiunea diplomatică a anunțat acest lucru pe pagina sa de facebook, menționând că fondul va fi administrat de IREX Moldova.

Proiectul „își propune să întărească rezistența Moldovei în fața influenței străine maligne prin sprijinirea producției și difuzării conținutului televizat de înaltă calitate în limba rusă, realizat în Republica Moldova”.

IREX Moldova a raportat că proiectul este conceput pentru 22 de luni și își propune să promoveze diversificarea programelor de divertisment de televiziune în limba rusă prin sprijinirea dezvoltării durabile și creative a industriei audiovizuale din Moldova.

Peste 40 de reprezentanți ai posturilor TV, companiilor de producție și studiourilor, producătorilor, creatorilor independenți de conținut video, regizorilor, scenariștilor și freelanceri au participat la primul eveniment din cadrul proiectului. Ei s-au reunit pentru a stabili contacte, pentru a face schimb de informații și idei și pentru a construi parteneriate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Nu este surprinzător. SUA vrea ca propaganda ei sa ajungă si la vorbitorii de rusa, care nu sunt putini in R. Moldova si de obicei urmăresc doar canalele de comunicare de la Moscova.

  • Foarte corect. Ca prin asta se incurajeaza simultan consumul si utilizarea limbii ruse in Moldova, in detrimentul limbii romane e neimportant pentru americani, celebrul parteneriat strategic merge intr-un singur sens – de la noi catre ei, vezi dislocarea soldatilor romani in majoritatea teatrelor de razboi deschise de americani, gazduirea de baze americane sau alocarea de miliarde pentru achizitia de armament american. Sunt putine tari din NATO care aloca asemenea sume pt aparare (ma refer raportat la PIB). In schimb toata lumea sare de fund cand se dau cateva milioane pentru biserica.
   Si inca o intrebare: stie cinea de ce a alocat Romania sute de milioane pentru construirea noului pod peste dunare de la Braila, care nu are nicio justificare dpdv trafic sau economic? Asta fara nicio dezbatere sau analiza – pur si simplu s-a anuntat direct ca se face.
   Va spun eu de ce – e important dpdv militar.

 2. 👏👏👏👏👏👏o mema buna conceputa de vorbitori nativi poate lovi moscova si propaganda ei cu hohote de indoiala….😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

 3. Interesele americanilor totdeauna sunt mai importante decat ale celorlalti!Indiferent de cine este vorba, aliat sau dusman!