G4Media.ro

Proiect pentru creșterea cu 5% a salariilor angajaţilor cu studii superioare din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Proiect pentru creșterea cu 5% a salariilor angajaţilor cu studii superioare din Primăria Capitalei și cu 30% pentru muncitori şi îngrijitori / Va fi discutat în ședința de joi a Consiliului General

Consiliul General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al municipiului, transmite Agerpres.

Proiectul a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei economice a CGMB. Din dezbateri a reieşit că, în cadrul şedinţei de joi a CGMB, vor fi propuse o serie de amendamente, în contextul în care sindicatele nu ar agrea forma actuală a proiectului.

Directorul executiv al Direcţiei Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi, a precizat că hotărârea prevede o creştere de aproximativ 5% pentru angajaţii cu studii superioare şi de 30% pentru personalul cu salarii mici (muncitori, îngrijitori şi angajaţi cu studii medii) în ceea ce priveşte salariile de bază din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, din cadrul Poliţiei Locale, DGASMB, Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, ASSMB, Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administraţiei Străzilor, AFI, Administraţiei Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.

Situaţia diferă în cazul instituţiilor de cultură, pentru care nu sunt prevăzute aceleaşi creşteri. Geta Drăgoi a explicat că instituţiile de cultură au grile de salarizare prevăzute de Legea 153/2017, iar acestea au beneficiat deja de o creştere de 5% de la 1 ianuarie.

„Pentru aceste instituţii s-a urmărit micşorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat pe Legea 153 şi personalul cu studii superioare salarizat pe grilele administraţiei”, a indicat Drăgoi.

În baza acestui proiect, creşterea fondului de salarii este estimată la 13 – 15%. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea ar fi de aproximativ 7%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează