G4Media.ro

Proiect de lege de introducere a programului “Școală după școală” finanțat de…

Foto: Pexels.com

Proiect de lege de introducere a programului “Școală după școală” finanțat de stat în județele cu absenteism ridicat la Evaluarea Națională și BAC – inițiat de Raluca Turcan

Programul “Școala după școală” introdus de Ministerul Educației în școlile și județele unde absenteismul la Evaluarea Națională și Bacalaureat depășește 25% din numărul elevilor înscriși la începutul anului școlar în clasele terminale – este propunerea inițiată de deputatul liberal Raluca Turcan și introdusă săptămâna aceasta în Parlament. Proiectul de modificare a legii educației prevede Școală după școală “pentru remediere și sprijin la învățare” acordat elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a.

Asociația Human Catalyst anunță că în urma petițiilor pe care le-a trimis împreună cu alte 100 de organizații neguvernamentale, grupul parlamentar PNL “a înaintat Propunerea Legislativă BP 415/24.06.2019 ‘STOP Fenomenul Brăila’. Asociația a analizat fenomenul ridicării artificiale de către școli a ratelor de promovare la examen prin descurajarea elevilor cu rezultate slabe să se înscrie la probe.

Anul acesta, organizația susține că fenomenul a cunoscut o schimbare: elevii care au ajuns până în clasa a VIII-a fără să aibă cunoștințe de bază nu mai sunt descurajați să se înscrie la examene, ci sunt lăsați corijenți sau repetenți abia în ultima clasă de gimnaziu, pentru a nu se vedea astfel în statisticile de examen care este nivelul copiilor din acea școală. Precizăm că Ministerul Educației raportează rezultatele de la Evaluarea Națională la numărul elevilor prezenți la examen, nu la numărul elevilor care erau înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...