G4Media.ro

Proiect cultural inedit. Biblioteci de tip iglu, amenajate în arealul Cheile Turzii,…

sursa foto: Actual de Cluj

Proiect cultural inedit. Biblioteci de tip iglu, amenajate în arealul Cheile Turzii, în acest weekend

Proiect cultural inedit al unei organizații din Arad, pentru Cheile Turzii, în acest weekend, care are la bază un concept de bibliotecă mobilă: NoMAD Library, transmite Actual de Cluj.

Un număr de zece biblioteci de tip iglu au fost amenajate în arealul Cheilor Turzii, funcționale în acest weekend, anunță și Consiliul Județean Cluj.

Bibliotecile se diferențiază între ele prin tematică și culoare.

Iglu cu tematica Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului găzduiește cărți de Psihologie și Filozofie, o parte dintre acestea fiind donate de către Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Amenajarea a fost făcută de către elevi ai Colegiului Economic din Arad și de către adolescenți din centre de plasament.

Acest Iglu va rămâne amplasat în arealul Cheilor Turzii, lângă baza Salvamont-Salvaspeo, până în data de 31 octombrie a.c., și își propune să creeze oportunități publicului larg, iubitor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a citi și de a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta să se dezvolte cognitiv și emoțional.

Conceptul bibliotecilor de tip igloo – NoMAD Library – în zonele montane și turistice din România, este promovat de Asociația Exploratorilor Puscații din Arad.

„Prin acest proiect dorim să creăm oportunități publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a citii și a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta să se dezvolte cognitiv și emoțional. Acest proiect constă în amenajarea a zece biblioteci de tip “Igloo”, diferentându-se între ele prin tematică și culoare”, transmit reprezentanții Asociației.

sursa: Facebook/Asociatia Exploratorilor Puscatii

sursa foto: Actual de Cluj

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Capitala trebuia să vină cu o astfel de inițiativă excepțională. Cândva era bibliotecă în Cișmigiu, plină de liceeni și liceence de la cele două licee apropiate.