G4Media.ro

PROIECT 150 de elevi și studenți olimpici vor putea beneficia de premii…

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com

PROIECT 150 de elevi și studenți olimpici vor putea beneficia de premii de mii de lei pentru rezultatele de la concursurile tehnico-științifice internaționale, prin programul “Henri Coandă” al Ministerului Cercetării

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului “Henri Coandă”, după cum informează instituția într-un comunicat de presă. Prin acest program, 150 de elevi și studenți olimpici internațional la competiții din discipline STEAM vor putea primi câte 6.000, 9.000 sau 15.000 de lei în funcție de premiile obținute, conform notei de fundamentare. De asemenea, este prevăzută și acordarea a 20 de burse pentru tineri, de câte  maximum 100.000 de lei, pentru cercetare și dezvoltare.

Potrivit comunicatului de presă, actul normativ a fost transmis în consultare interministerială și către partenerii de dialog social. Finanțarea totală a programului, aproximativ trei milioane de lei anual, se asigură din bugetul ministerului.

Prin stimularea creării de echipe de tineri (inclusiv a unor echipe mixte, alcătuite din tineri care provin din unități diferite de învățământ, cât timp există o instituție gazdă şi un mentor comun) şi formarea acestora spre cercetare-dezvoltare și inovare, se creează astfel premisele menținerii în România a unor viitoare generații de cercetători care să susțină şi să contribuie la dezvoltarea în continuare sistemul național de cercetare-dezvoltare şi inovare. În plus, se asigurǎ formarea resursei umane calificate pentru domeniul cercetare-dezvoltare şi inovare.

Valoarea unei burse de cercetare-dezvoltare din cadrul programului de cercetare-dezvoltare și inovare “HENRI COANDĂ” este de cel mult 100.000 lei. Această finanțare este destinată decontării cheltuielilor de cercetare, dezvoltare și deplasare la competițiile tehnico-științifice internaționale. De asemenea, programul premiază echipele de elevi și studenți care au obținut locurile I, II sau III la competițiile tehnico-științifice internaționale. Valorile cuantumurilor premiilor pentru recunoașterea performanței echipelor de bursieri sunt:

  • premiul I – 15.000 lei
  • premiul II – 9.000 lei
  • premiul III – 6.000 lei, transmite MCID.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Exista doar Internationalele de Matematica, Informatica si Fizica.

    Vazand ce s-a ales de marii castigatori romani din trecut, nu cred ca ar trebui incurajati copii nici macar pentru alea.

    Dar 150 de stelute???? Ce pui de dorobantier a invins la Paralimpicele de Robotica, de s-a decis sa tragem linia asa de jos?