G4Media.ro

Profesorii au protestat, miercuri, în județele Iași, Suceava, Buzău și Brașov

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Profesorii au protestat, miercuri, în județele Iași, Suceava, Buzău și Brașov

Profesorii din județele Iași, Suceava, Buzău și Brașov protestează pentru majorarea salariilor. Miercuri, 7 iulie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public. În Suceava, circa 2.5000 de angajați din învățământ au protestat și au cerut demisia Ligiei Deca, scrie Edupedu.ro.

86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei sunt în grevă, potrivit sindicatelor: „Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi, 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.”

Foto și video pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Noroc că măcar universitarii și scriitorii stau așezați la locurile lor liniștiți, muncesc, cum a făcut apel și criticul de modă Dana Budeanu la mai multe tv!

  2. Voucherul ,o metoda de a mituii electoratul .Nicaieri in lume nu am auzit asa ceva ,sa inlocuiestii banii cu niste (bilete ).Ridica salariile la nivel european ,nu avem nevoie de pomeni ,daca vreau sa plec in vacanta ,sa plec pe salariu decent …