G4Media.ro

Profesor de religie din Baia Mare, arestat pentru că ar fi hărțuit…

Sursa foto: G4Media.ro

Profesor de religie din Baia Mare, arestat pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră / Bărbatul ar fi trimis mai multe mesaje cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a

Profesor dr. Cosmin Vasile Lăuran, absolvent al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, doctor în teologie, profesor de religie și muzică la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Baia Mare a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, informează presasm.ro, care citează surse locale.

Bărbatul ar fi trimis mai multe mesaje cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a de la liceul unde era profesor. Adolescenta i-a arătat mamei mesajele iar aceasta a alertat imediat polițiștii și procurorii băimăreni.

”Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Și asta după ce la data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș. În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului”, anunță polițiștii din Satu Mare.

Conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a anunțat că i-a fost retrasă binecuvântarea bărbatului de a mai preda religie și muzică.

”Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Astia sunt aia cu familia traditionala, gata sa lupte pentru ea, oficial, si ei nu sunt decat niste …..

  2. Doamne,roagă-te pentru el dacă ajunge la pușcărie,ochiul lui maro va fi deschis non stop,prietenii știu de ce.