G4Media.ro

Profesoara Dorica Boltașu: Structura examenului de Bacalaureat este gândită politic – cinci…

Foto: captură TVR Cultural

Profesoara Dorica Boltașu: Structura examenului de Bacalaureat este gândită politic – cinci întrebări pe text au același punctaj ca un eseu de 3-4 pagini. Ca să iasă niște cifre la final și media 6

Structura actuală a examenului de Bacalaureat este una politică, este de părere profesoara de limba română Dorica Boltașu, care spune că este „un subiect cu cinci întrebări de înțelegere a textului are același punctaj cu un eseu de 3-4 pagini. Ca să iasă media 6, elevul să se ducă apoi la universitate sau să plece”. „Nu încurajăm de fapt copilul nici să învețe măcar literatură, nici măcar limba română ca lumea”, a spus profesoara în ediția din 16 ianuarie a emisiunii „Intrare liberă” de pe TVR Cultural, despre predarea limbii române în prezent, scrie Edupedu.ro.

„Un subiect cu cinci întrebări de înțelegere a textului are același punctaj cu un eseu de patru pagini sau trei pagini. Asta e o decizie politică. Eseul îl știe, nu știe, îl face, nu-l face, copilul să ia 6. Ca să iasă media 6, să se ducă la universitate sau să plece sau să nu declarăm noi că sunt atât de mulți copii care nu reușesc să ia Bacalaureatul.

Dar așa cum este acum, eu lucrez de atâția ani cu atâtea generații de copii, este practic un bacalaureat cu o structură de examen gândită politic, de evaluare, ca să iasă niște cifre la final, să învețe care poate să învețe pe de rost eseu – bine sau care reușește să-l facă – bine”, a spus profesoara de la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București, autoare a unei cărți de critică și teorie literară.

„Celelalte texte nu sunt dezvoltate foarte mult, dar nu încurajăm de fapt copilul nici să învețe măcar literatură, nici măcar limba română ca lumea. Din păcate, așa este gândit și nu l-au schimbat de foarte mulți ani”, a adăugat Boltașu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...