G4Media.ro

Producătorul de componente auto Autoliv își mută o fabrică din Suedia în…

Producătorul de componente auto Autoliv își mută o fabrică din Suedia în România

Autoliv, un mare producător de componente auto, vrea să mute în România și Franța unitățile din Suedia în care produce generatoare de gaz, potrivit Bloomberg.

Autoliv e deja prezent în România cu zece unități de producție – centuri de siguranță, volane, airbaguri și software de siguranță, iar mutarea fabricii din Suedia se va face într-una dintre unitățile deja existente din țara noastră, potrivit unei comunicări a companiei.

Mutarea producției are ca scop creșterea productivității și eficienței companiei într-o perioadă în care industria auto este puternic afectată de criza provocată de pandemie.

Relocarea producției din Suedia va face obiectul negocierilor cu sindicatele, dat fiind că 150 de angajați vor fi afectați, potrivit unei declarații a companiei citate de Bloomberg. În același timp, Autoliv își va păstra prezența în orașul suedez Vargarda, unde va înființa un centru de cercetare și dezvoltare.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Productie de tip lohn.
    Daca ar fi mutat centrul de cercetare si dezvoltare in Romania ar fi fost cu totul altceva

    • Ona, era mai bine intradevar, dar piata decide asta (si investitorul), aici se include si mana de lucru si avantajele oferite de tari… Prima data tre sa facem noi cate ceva: am avut salarii mici si nu am profitat la momentul respectiv, acum desi veniturile salariaților sunt relativ mici in RO, firmele datorită impozitării mai mari pe munca, decat in alte state, au cheltuieli asemănătoare, deci aici nu mai avem un avantaj fata de țările din Europa de est. Singura solutie pt noi ar fi educația, dar cu cei peste 40% analfabeți functionali din Ro (dupa testele PISA), se pare ca ramanem pt o perioada mai lunga cu LOHN-ul 🥴. Macar de am incepe sa modificam ceva la educația asta 🧐

  2. Sa se mute în România dar cu salariile din.Suedia.pentru că salariile din România Sint salarii din lumea a treia. Asta e adevărul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.