G4Media.ro

Producătorii de carne de porc: Preţul cărnii la poarta fermei a ajuns…

Producătorii de carne de porc: Preţul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5 – 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Este posibilă o creştere înainte de Paşte

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, care a precizat că în preajma Paştelui este posibil ca preţul cărnii de porc să crească.

“Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat Ladoşi pentru News.ro.

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.

Preşedintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.

Ladoşi a mai spus că în 2020 au fost sacrificaţi 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% faţă de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare.

În cadrul unei conferinţe de presă de joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru ajutorul de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa.

Legat de această iniţiativă, preşedintele APCPR consideră că orice ajutor destinat acestui sector este binevenit, dar din păcate crescătorii de porci din aceste rase sunt foarte puţini, reprezintă 0,01%.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Daca la poarta fabiricii pretul pe kilogram este 6 lei de ce un kilogram de rasol mic este 18 lei si un kilogram de rasol mare este 24 lei ?
    Ce operatiuni asa de complicate suporta procesarea unui porc pentru ca rasoalele sa aibe preturile astea ?
    Ca sa nu va intreb si de celelalte sortimente …..
    In calitate de fost crescator casnic de porci pot sa imi dau seama ca obtineti pretul asta numai si numai folosind hrana cu hormoni de crestere pentu porci . S-o mincati voi cu familiile voastre .

    Sint unul dintre cei care au renuntat sa consume carne de porc ( de peste 8 ani ) si pentru ca nu vreau sa va sustin activitatea . Ati devenit extrem de scumpi . Si fuduli …..

    P.S.
    Toti producatorii din tara asta ( de carne , de bere , de vin , de produse de patiserie , …. folosesc chimicale pentru scurtarea ciclurilor de productie ) . Bere fermentata natural nu mai produce aproape nimeni in Romania . Aproape toti grabes cfermentarea cu chimicale . Daca ar putea sa o obtina in trei zile . Ca sa o scoata pe piata pentru dobitocii nesatui . O fi vreun om intreg la cap care isi inchipuie ca berea care se vinde in supermarket cu 2,50 – 3,00 lei litrul este bere fermentata natural ?! O bere fermentata si maturata se obtine in cel putin 21 de zile . Toti fabricantii au redus drastic perioada asta . Ca sa dea consumatorilor needucati bere – zombi .