G4Media.ro

Procurorii din Washington analizează discursurile lui Trump și Giuliani de dinainte de…

Procurorii din Washington analizează discursurile lui Trump și Giuliani de dinainte de violențele de la Capitoliu / În paralel, procurorii federali invocă dovezi că protestatarii au vrut să „captureze și să asasineze” politicieni

Procurorul general din Washington a declarat vineri că Biroul său examinează discursurile președintelui Donald Trump, ale avocatului Rudy Giuliani și ale altor persoane, susținute înainte de începerea protestelor violente de la Capitoliu, anunță CNN.

Karl A. Racine, procuror general pentru districtul Columbia, a declarat că discursurile precum cele susținute de președintele Trump, congresmenul Mo Brooks, avocatul Rudy Giuliani și Donald Trump Jr. vor fi verificate „complet” de procurori.

El a subliniat că este greu de adus o acuzație de incitare la violență, „deoarece există un drept de liberă exprimare în primul amendament”.

„Cu toate acestea, discursul care incită la violență … cu siguranță merită controlul deplin al legii și asta facem în biroul nostru”, a afirmat Racine la CNN.

Pe de altă parte, procurorii federali susțin că ar exista „dovezi puternice” care arată că protestatarii violenți care au atacat Capitoliul au vrut să „captureze și să asasineze” oficiali, anunță Fox News.

Într-un document depus joi, procurorii afirmă că mulțimea pro-Trump care a asaltat Capitolul SUA a avut ca scop „capturarea și asasinarea” oficialilor aleși și că bărbatului care a fost văzut purtând un coif cu coarne și cu fața acoprită cu vopsea ar trebui să i se refuze cauțiunea.

Bărbatul, Jacob Chansley, a fost arestat și acuzat în Arizona sâmbătă, potrivit Departamentului de Justiție. Chansley, un adept al teoriei conspirației QAnon și un susținător al lui Trump, a fost acuzat că a pătruns cu bună știință în clădirea Capitolului, de pătrundere violentă și conduită turbulentă.

Înaintea unei audieri de menținere în arest a lui Chansley, programată pentru vineri după-amiază, procurorii au depus un document de 18 pagini în care arăta de ce cred că Chansley nu ar trebui eliberat înainte de proces.

„Dovezi puternice, inclusiv declarațiie făcute de Chansley, precum si acțiunile de la Capitoliu, care susțin că protestatarii intenționau să captureze și să asasineze pe unii aleși în Guvernul Statelor Unite. Chansley însuși a lăsat o notiță pe podiumul Senatului unde, cu câteva minute înainte, vice-președintele Mike Pence prezida ședinta, prin care avertiza că e doar o chestiune de timp până când se va face dreptate”, mai precizează documentul.

Un avocat al lui Chansley nu a răspuns cererii Fox News de a comenta acuzațiile.

Sursa foto: Captură video discurs Donald Trump în fața susținătorilor/ Facebook Right Side Broadcasting

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Și de la București.

  • Suferi de ocd? Daca nu stii ce e google it. Nu e topic sa nu zici tu ceva, in 90% din cazuri total pe langa subiect. Zic sa te tratezi ca e grav.

 2. Atenție la titlu! Corect este ”dinainte”, nu ”de dinainte”.

  • ….cam zgârie la ochi formularea, chiar daca face acordul la „discursurile”. Și nici varianta ta nu prea pușcă în textul dat…
   Corect ar fi fost ” … susținute înainte de…”
   Da’, mere la noi…
   Că ne place sa complicăm.