G4Media.ro

Procurori din CSM îi cer Liei Savonea documentaţia ce a stat la…

Procurori din CSM îi cer Liei Savonea documentaţia ce a stat la baza proiectului de modificare a legii ANI, care prevede ca venitul soţului sau soţiei persoanei care depune declaraţia de avere să fie anonimizat

Patru membri ai Secţiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au anunțat luni că i-au solicitat preşedintei instituției, Lia Savonea, întreaga documentaţie care a stat la baza discutării proiectului de modificare a Legii ANI, susţinând că nu au avut acces la şedinţa în care acesta a fost dezbătut.

Una dintre propunerile dezbătute la CSM prevede ca venitul soţului sau soţiei persoanei care depune declaraţia de avere să fie anonimizat.

„Având în vedere dezbaterile publice generate de iniţiativa Consiliului Superior al Magistraturii de modificare a Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, Secţia pentru procurori face următoarele precizări: În data de 04.10.2019, patru membri ai Secţiei au solicitat preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii întreaga documentaţie care a stat la baza lucrării având acest obiect, inclusiv actele în care s-au consemnat opiniile minoritare formulate în legătură cu modificările care au generat îngrijorare în rândul opiniei publice şi al magistraţilor. Facem precizarea că o parte a membrilor Secţiei pentru procurori nu a participat la şedinţa Comisiei nr.1 din data de 03.07.2019, dată în care au fost dezbătute aceste modificări, nefiind accesibilă nici ulterior forma care ar fi fost transmisă Comisiei juridice a Senatului României”, se arată într-un comunicat al secţiei.

Săptămâna trecută, două asociaţii ale magistraţilor – Forumul Judecătorilor din România şi Iniţiativa pentru Justiţie – au solicitat demisia preşedintei CSM, Lia Savonea, pe care o acuză că ar fi propus „în secret” modificarea Legii de funcţionare şi organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Magistraţii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi prin intermediul adunărilor generale ale instanţelor sau Parchetelor, în legătură cu acest proiect.

Începând cu luna mai, CSM a iniţiat o lucrare având ca obiect modificarea Legii de funcţionare şi organizare a ANI, finalizată la data de 3 iulie, în cadrul Comisiei nr.1 – comună „Legislaţie şi cooperare interinstituţională”.

Foto: Președinta CSM, Lia Savonea. Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. sotul distinsei doamne savonea a beneficiat de amnistie fiscala ?

  2. Data afara cu suturi in fund !

  3. La Jilava cu ea sa i-o suga lui Dragnea!
    Pesedista muista!