G4Media.ro

Procesul lui Roger Stone: Procurorii cer până la nouă ani de închisoare…

Sursa: Facebook

Procesul lui Roger Stone: Procurorii cer până la nouă ani de închisoare / Fostul consilier al lui Trump este acuzat că a mințit Congresul în legătură cu amestecul rus la alegerile din 2016

Procuratura a cerut condamnarea la şapte până la nouă ani de închisoare a lui Roger Stone, un fost consilier al lui Donald Trump, găsit vinovat în noiembrie de faptul că a minţit Congresul în cadrul anchetei cu privire la amestecul rus în alegerile americane din 2016, relatează AFP, citat de News.ro

Acest consultant politic controversat, în vârstă de 67 de ani, urmează să-şi afle sentinţa la 20 februarie.

El a fost găsit vinovat de faptul că a minţit Congresul cu privire la contacte pe care le-a avut cu organizaţia WikiLeaks pe tema unor e-mailuri democrate piratate în campania alegerilor prezidenţiale din 2016.

În recomandări cu privire la pedeapsă prezentate unui judecător federal luni, procurorii au cerut între 87 şi 108 luni de închisoare.

”Roger Stone a obstrucţionat ancheta Congresului cu privire la amestecul rus în 2016, a minţit sub jurământ şi a intimidat martori. Iar atunci când infracţiunile sale au fost dezvăluite prin aceste inculpări în acest dosar, el şi-a afişat dispreţul faţă de acest tribunal şi domnia dreptului. Din aceste motive, el trebuie pedepsit”, scriu procurorii.

Acest om loial preşedintelui american este unul dintre cei şase membri ai anturajului mai mult sau mai puţin apropiat al lui Donald Trump care au fost condamnaţi în urma anchetei ruse conduse de către procurorul special Robert Mueler, care a afectat prima jumătate a mandatului miliardarului republican.

În primăvara lui 2019, Robert Mueller a prezentat un raport de aproape 450 de paginii în care îl dezvinovăţeşte pe Donald Trump de acuzaţii de complicitate cu Moscova.

Însă Mueller nu a fost în măsură să-l dezvinovăţească de suspiciuni de obstrucţionarea justiţiei.

Context

Reamintim că Roger Stone, fost consultant politic pentru Trump, a recunoscut că a comunicat cu hackerul rus Guccifer 2.0 prin mesaje pe Twitter înaintea campaniei electorale prezidențiale din SUA. Guccifer 2.0, hacker-ul care susţine că a furnizat WikiLeaks emailurile furate de la Partidul Democrat din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, ar fi agent al serviciului secret al armatei ruse , temutul GRU, scriu publicaţiile The Daily Beast şi SCmagazine. Guccifer 2.0 s-a prezentat în 2016, când a comunicat public în premieră, drept un hacker român.

Dovada apartenenţei la GRU ar fi fost găsită de serviciile secrete americane în momentul în care Guccifer 2.0 a omis sa activeze o măsură specifică de protecţie în timpul comunicării externe, scriu publicaţiile citate.

Roger Stone a vizitat și România în iunie 2017. La acel moment, HotNews.ro scria că Stone ar fi venit la București la invitația unui om de afaceri pe filiera PSD – Dragnea, iar consultantul politic n-ar fi avut întâlniri oficiale, vizita sa urmărind interese strict politice.

Profil

Roger Stone este un lobbist și consultant politic, cunoscut pentru crearea strategiei „studiază opoziția”. Această strategie presupune colectarea informațiilor despre oponenții sau adversarii politici pentru discreditarea acestora.

Informațiile pot include detalii biografice, legale, medicale, educaționale, financiare sau orice altceva care i-ar putea discredita pe adversarii politici. Toate informațiile colectate astfel sunt folosite într-o campanie publică, în special în timpul campaniilor electorale, pentru a-i compromite în fața electoratului.

Stone a mai colaborat cu doi foști președinți republicani, înaintea colaborării cu actualul președinte Donald Trump: Richard Nixon și Ronald Reagan. Stone s-a descris ca un „jucător murdar”, iar motto-ul său de lucru a spus că este „atacă, atacă, atacă – niciodată nu te apăra” și „nu admite nimic, neagă orice, și lansează contraatacuri”.

Stone a părăsit formal campania lui Trump în august 2015. Cu toate acestea, el a fost parte din investigațiile procurorului Mueller. Doi dintre foștii colaboratori ai lui Stone au declarat în cadrul investigaților derulate de Mueller că acesta a vorbit cu Julian Assange, deținătorul WikiLeaks, în primăvara lui 2016 pentru a primi email-urile lui Hillary Clinton, care apoi au fost folosite pentru a discredita campania electorală a candidatei Partidului Democrat.

Roger Stone a fost subiectul unui documentar realizat de Netflix în 2017, Get Me Roger Stone, în care subiectul a fost implicarea lui Stone în campania electorală din 2016 a președintelui Donald Trump. În documentar se sugerează că atunci când Trump a candidat pentru prima dată la președenția Statelor Unite în 1998, Stone era un lobbist angajat pentru afacerile cu cazinouri, la vremea aceea Trump deținând un lanț de cazinouri în Statele Unite.

Sursa Foto: Facebook

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Cum drac să ceri 9 ani (9 ani!!!!) de închisoare pentru că, chipurile, a mințit??
    Aștia sunt duși cu pluta, exact ca la noi. Asta în timp ce Obama la sfârșitul mandatului a grațiat 2000 de traficanți periculoși de droguri.

    • Titlul zice ca se cer niste ani de puscarie pentru ca „mințit Congresul în legătură cu amestecul rus la alegerile din 2016”. Din articol aflam ca „El a fost găsit vinovat de faptul că a minţit Congresul cu privire la contacte pe care le-a avut cu organizaţia WikiLeaks pe tema unor e-mailuri democrate piratate în campania alegerilor prezidenţiale din 2016”.
      Musai sa se acrediteze ideea ca Trump a castigat alegerile din 2016 cu sprijinul lui Putin. Problema e ca in noiembrie o sa fie iar alegeri si pe astea le castiga absolut detasat fara ajutorul nimanui. Cred ca o sa-i zdrobeasca pe toti ceilalti. Astept cu nerbadare sa ne explice astia cum l-au ales rusii de doua ori :))

    • De ce își spune ștoarfa hoață bad@=LOSER? Pentru că asta e noul slogan al mafiei PRO-PSD-ALDE, care definește cel mai bine modul în care se ”duce cu pluta” = LOSER. Chiar așa, cum să-i trimiți pe hoți la ”închisoare”, așa ceva nu s-a mai văzut. Auzi, ”chipurile” ar fi furat. Așa ceva…..să nu mai poți minți ca o petardă penală și analfabetă că ”Obama la sfărșitul mandatului a grațiat ” să nu mai încalci legile, e peste poate așa ceva.

  2. Roger Stone a obstrucţionat ancheta Congresului cu privire la amestecul rus în 2016, a minţit sub jurământ şi a intimidat martori…..
    Cati dintre cei audiati in parlamentul Romaniei cu diferite ocazii..au spus numai adevarul…va zic eu niciunul. Cati nu ar fi „intimidat” martori in caz ca ar fi fost anghetati…tot niciunul.

    L-au luat la tinta ca prea zicea chestii…nu i-au gasit nimic concret…si l-au cercetat pana cand au gasit ceva. Cica nu exista om nevinovat ci doar om necercetata destul.
    Pe Paul Manafort l-au gasit cu ceva bani nedeclarati…dar daca cercetezi orice lobbist probabil il prinzi cu ceva de genul.
    Daca erau de partea cealalta a bulanului nu pateau nimic.

    • Da, da, sigur, toți trumpetiștii penali sunt niște îngerași, însuși Marele Babuin este o fecioară neprihănită. Acum, ce mai contează că-i ”găsești cu ceva bani nedeclarați”, e normal. Iar dovada că toți borfașii ăștia despre care se vorbește sunt nevinovați este că nici ” in Parlamentul României niciunul n-s spus adevărul”. iar ”Daca erau de partea cealalta a bulanului” ia să vezi cum erau toți ”leftiști” și ”neo marxiști” și ”biden e corupt” și ”partidul democrat e psd”. La ăia nu se pune.

  3. Roger Stone este unul din cel mai vocal adversar al lui Soros si a infiltrarilor din FBI. A avut un proces politic, la fel ca si generalul Flynn, pentru ca e tipul de om caruia nu se lasa intimidat. Nu stiu cati ani va primi, dar sigur va fi gratiat de presedintele Trump.

    • Aia e, Soros! Toți escrocii de pe planetă sunt ”adversarii lui Soros si a infiltrarilor din FBI” și toate lepădăturile hoațe care ajung la pârnaie au ”proces politic”. Ia să vedem cum ”președintele Trump” va grația un macac neglijent care a aruncat pe jos o coajă de banană în cel de-al doilea mandat pe care și-l va petrece la Zoo.

  4. Pe principiul „dai in mine, dai in fabrici si uzine”. Progresismul (neo-comunismul adica) pierde teren in lume si toti il acuza pe Trump. La parnaie cu toti acesti tradatori ai democratiei.

  5. Hahaaaaaa 🙂

    All 4 federal prosecutors quit Stone case after DOJ overrules prosecutors on sentencing request
    https://edition.cnn.com/2020/02/11/politics/roger-stone-sentencing-justice-department/index.html