G4Media.ro

Procesul atentatelor teroriste din Paris / Principalul acuzat: „Nu există altă divinitate…

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

Procesul atentatelor teroriste din Paris / Principalul acuzat: „Nu există altă divinitate în afară de Allah, iar Mohamed este mesagerul său. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”

Principalul acuzat în procesul atentatelor de la 13 noiembrie, Salah Abdeslam, a declarat miercuri curţii speciale cu juraţi de la Paris – primele sale cuvinte în faţa instanţei – că „nu există altă divinitate în afară de Allah”, după ce i s-a solicitat să își spună identitatea. potrivit AFP.

Instalat într-o extremitate a boxei acuzaților, Salah Abdeslam purta un tricou negru, o barbă acoperită după o mască de protecţie şi părul lung, dat pe spate.

„Mai întâi, ţin să mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah şi că Mohamed este mesagerul său”, a afirmat singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au ucis 130 de oameni la Paris şi au rănit alţi 350.

Întrebat care este identitatea părinţilor săi şi profesia sa, el a răspuns că „mă numesc Abdeslam Salah. Numele tatălui şi mamei mele nu au nimic a face aici. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. Fiecare fanatic crede ca dementa din capul lui e calea cea dreapta.
  Ce-i nou sub soare?

  • Nou sub soare ar fi ca liderii miscarilor musulmane din lume sa se dezica de el si sa zica ca e o rusine pentru Islam.

   Sau n-o fi? 💡

 2. teroristilor le trebuie tratamentul guantamo dar live, sa se vada pe tot globul umilinta si suferinta acestor monstri

 3. Ma intreb daca exista un ortodox care sa vorbeasca cu atita convingere …..

  • Ca sa fim exacti, cam toti ortodocsii. (Nu vorbim de ipocritii care ajung pe la.biserica doar pe la botezurile copiilor prietenilor si la cate o nunta …)

   Sau stii tu vreun ortodox care sa spuna ca exista si alta divinitate infara de cea in care crede el?

   Ortodocsii sunt identici cu Salah din punctul de vedere al convingerii cu care vorbesc despre divinitate. Ori sau nu?

  • 😂

   Inanite sa te arunci sa comentezi, ar trebui sa faci un efort sa intelegi ce citesti. Ajuta, sa stii!

   Dl. Popesco a facut referire la convingerea cu care vorbeste flăcăul, nu la faptele lui de islamică vitejie. Nu-i tot un, ptiu-ptiu-ptiu, drac!

   Nu zau, reciteste si revino. 🏁

  • 😂

   Nu pricepi nimic din ce citesti, citind pe silabe. Incearca sa ajungi la intelesul intregii propozitii sau cere ajutor specializat.

   Chhhh … over&out …

  • Wow, vorbești de parca ai admirație pt boala ăluia mintală (care ii alimentează convingerea aia).

  • Ca de obicei, țacanit, pacalicii se intteba si NU intreaba.
   Crestinismul(fie ortodox) nu se fundamenteaza pe moarte/crime/vendete pseudoreligioase, ci pe Invierea Unuia,Unic.
   Na, iata, ti-ai raapuns…

 4. Poti sa il iei la misto pe judecator, dar la sfarsit decontezi.

  • N-auzi ca el sta la masa, sa se socoteasca in privinta celor 70 seminte sau virgine (depinde cum buchiseste el Coranul), doar cu Allah?

 5. Salah Abdeslam born 15 September 1989) is a Belgium-born French national. E francez get-beget. Nu a venit de nicunde, s-a nascut in Belgia. Trist este ca, fata de el, parintii lui, s-au integrat mai bine si au adus servicii tarii care i-a primit.

 6. @Bogdan: pai s-a studiat si cei mai multi dintre radicalizati sunt la a doua generatie in tarile (inca) libere. 🙁

 7. decat un fanatic, mai bine un glorios intorcator de arme

 8. Islamul nu e de vina, e o interpretare particulara etc etc etc.
  Ala cand te omoara pentru Allah de vina eu zic ca sunt Cercetasii, aia de sub 8 ani.

 9. Până când n-o să înțeleagă toată lumea că islamu e una din cele mai periculoase ideologii existente și că trebuie eradicat sub orice formă, atunci va tot continua să existe terorism. Nu este doar pură coincidență că aproape toți teroriștii din lume sunt musulmani, ci islamu-n sine îndeamnă la terorism și barbaritate.

 10. Problema e ca se face mare zarva pe aceste teme.Ce nu inteleg multi e ca tratamentele brutale gen guantanamo incurajeaza fanatismul pentru ca ii fac martiri.Cei ce adopta forme extreme ale Islamului nu sunt cu mult diferiti de cei ce trec la Martorii lui Iehova : fapte de care le este rusine sau neplaceri ale vietii.

 11. În câțiva ani Europa occidentală că deveni un iad in care creștinismul va dispărea iar prea fericitul (se vede din zâmbetul său) Papa nu face nimic. Ba chiar apară musulmanii care decimează puținii creștini rămași prin Africa și Asia. Ar trebui să plângă pentru fiecare creștin ucis.