G4Media.ro

Procesiune pe străzile Capitalei, pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică,…

Sursa Foto: Facebook

Procesiune pe străzile Capitalei, pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei / Restricţii de trafic

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei, procesiunea de Florii pe străzile Capitalei. Vor lua parte credincioşi şi preoţi din Bucureşti şi zonele învecinate, informează News.ro.

Pentru buna organizare a evenimentului Brigada Rutieră a Capitalei a stabilit mai multe restricţii de trafic.

”Pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică de rit latin, duminică, pentru prima dată după declanşarea pandemiei, la Bucureşti va avea loc tradiţionala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi. Este prima dată când ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, va conduce procesiunea de Florii pe străzile Capitalei, după luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti pe 11 ianuarie 2020, dat fiind că Paştele 2020 a fost celebrat în condiţiile stării de urgenţă, fără participarea credincioşilor în biserici, iar Paştele 2021, în condiţiile stării de alertă, cu participarea limitată la slujbe şi suspendarea procesiunilor”, a transmis Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Procesiunea va începe la ora 15.00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sf. Iosif, având următorul traseu: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea credincioşilor pe străzile oraşului – şi deschide Săptămâna Sfântă, care face amintirea Pătimirii lui Cristos şi culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnului.

Restricţii de trafic 

Brigada rutieră a Capitalei a transmis precizări cu ocazia evenimentului.

– între orele 13.30 – 15.00, adunarea participanţilor la Biserica Franceză „Sacre Coeur” – Str. Cpt. Demetriade nr. 3, sector 1;

– între orele 15.00 – 16.00, procesiune religioasă, pe traseul: Biserica Franceză „Sacre Coeur” – Statuia Aviatorilor – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei –Calea Victoriei – Str. General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, în sensul de mers, atât pe Bd. Aviatorilor, cât şi pe Calea Victoriei, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului circulaţia rutieră va fi restricţionată astfel:

– pe Str. Cpt. Demetriade, între Bd. Aviatorilor şi Str. Emil Pangratti, între orele 14.40 – 15.00;

– pe traseul de deplasare menţionat mai sus, pe banda I de circulaţie, precum şi pe străzile care acced către acesta;

– pe Str. General Berthelot, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor la Catedrala „Sf. Iosif”.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;

* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Jandarmii, prezenţi la toate manifestările din ţară

”Duminică 10 aprilie, peste 500 de jandarmi vor acţiona la nivel naţional pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în preajma celor 1.900 de lăcaşuri de cult, cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural-religioase prilejuite de sărbătorirea Floriilor Catolice”, a transmis Jandarmeria Română.

Jandarmii vor acţiona în zonele apropiate lăcaşelor de cult, unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor de agrement, cu misiunea principală de a oferi sprijin şi îndrumare cetăţenilor.

Totodată, în acest sfârşit de săptămână, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni preventive în zonele şi arterele intens circulate, pentru evitarea eventualelor situaţii ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică.

Sursa Foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Iată șarlatanii României. Să vă botezați copiii, ca să-i țineți pe șarlatanii ăștia în limuzine.

  • Astia sunt catolici. Limuzinele sunt la ortodocsi.

  • Voi sunteti facuti pe pereti si carati de muste???

  • Prostul de la 8 dimineata n are stare . Il fooote grija ca oamenii își botează copiii sau ca merg la biserica . El neavând copiii sta si da cu părerea despre un lucru cu care nu are nicio legătura .

   USR ist la fibra , nu aduce niciun plus valoare , doar arunca cu noroi in oamenii normali , astfel crede ca își justifica existența trista si frustrata.

   La 10 , vine al doilea prost , catolic USR ist care considera evident eronat ca hoția este doar la ortodocși

   Ambii au in comun ca votaeaza USR , locul lor știm cu toții ca este la groapa de gunoi a istoriei

  • @ABC: si la 12 apari tu, o lumina de altfel, caruia i se pare normal sa fie hotie in randul prelatilor ortodocsi. De aia si fura, pentru ca sunt oameni ca tine, carora li se pare normala situatia. Are dreptate Vladimir, de aia tot ajunge USL la putere…