G4Media.ro

Probleme cu platforma informatică a CNAS / Companie care gestionează sistemele de…

Sursa foto: Facebook/ CNAS

Probleme cu platforma informatică a CNAS / Companie care gestionează sistemele de software a sute de clinici private: Pentru mii de pacienți au fost erori doar în ultima zi

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat, vineri, că sunt în derulare activităţi specifice pentru remedierea disfuncţionalităţilor apărute la Platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS). Companie care gestionează sistemele de software a sute de clinici private a semnalat, într-un mesaj transmis redacției G4Media.ro, că doar în ultima zi pentru mii de pacienți au fost erori.

„Pe platformele noastre cloud, doar în ultima zi, am înregistrat peste 15,837 de vizite de pacienți. Aproximativ jumătate dintre aceste vizite au fost întâmpinate cu respingeri și erori, precum «Lipsa date certificat». Mai mult, utilizatorii noștri au raportat aceeași eroare în legătură cu serviciile nevalidate corect”, susține compania.

Potrivit acesteia, serviciile sale nu se pot conecta coresspunzător, ceea ce indică fie o modificare neanunțată din partea CNAS, fie o defecțiune gravă în sistemul Casei.

CNAS a precizat, într-un comunicat de presă, că prin ordin al preşedintelui CNAS va fi stabilită procedura de transmitere în PIAS a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line în această perioadă, a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line anterior producerii disfuncţionalităţilor, care aveau termen de transmitere în această perioadă, precum şi a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale care aveau termen de raportare în această perioadă şi care nu au putut fi raportate.

„Vă informăm că în prezent sunt în derulare activităţi specifice pentru remedierea disfuncţionalităţilor apărute, iar pe perioada de indisponibilitate a PIAS, începând cu data de 18.09.2023, sunt aplicabile dispoziţiile legale mai sus menţionate, urmând ca prin ordin al preşedintelui CNAS să fie stabilită procedura de transmitere în PIAS a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line în această perioadă, a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line anterior producerii disfuncţionalităţilor, care aveau termen de transmitere în această perioadă, precum şi a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale care aveau termen de raportare în această perioadă şi care nu au putut fi raportate”, susţin reprezentanţii CNAS, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. soft creat de seby ghitza, cheile sunt in serbia