G4Media.ro

Prinţul Harry: Mereu m-am simţit diferit faţă de restul familiei

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Raph_PH

Prinţul Harry: Mereu m-am simţit diferit faţă de restul familiei

Prinţul Harry a spus că „s-a simţit întotdeauna uşor diferit” faţă de familia sa şi că mama lui s-a simţit la fel. Într-o conversaţie online despre durere, Ducele de Sussex a spus că s-a temut să nu piardă amintirile despre mama sa Diana când a început terapia, relatează BBC, preluat de News.ro.

El a mai spus că s-a asigurat să-şi „sufoce” copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror „traume” sau „experienţe negative” din propria sa educaţie.

Discuţia sa a fost cu Dr. Gabor Maté, un autor despre traume şi dependenţă. Conversaţia lor, lângă un şemineu, în California s-a axat pe teme despre „trăitul cu pierderi” din memoriile sale, Spare.

Reflectând la răspunsul publicului la carte, Ducele de Sussex a insistat că nu este o „victimă” şi nici nu caută simpatie.

El a dezvăluit că propria sa reacţie la publicarea controversatei cărţi a fost să se simtă „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca un „act de serviciu” pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Discuţia de sâmbătă s-a concentrat pe emoţiile, terapia şi gândurile prinţului despre sănătatea mintală.

Dar nu a intrat în discuţiile regale recente, cum ar fi cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage – sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său.

De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.

Prinţul Harry a descris că în copilărie şi adolescenţă „s-a simţit uşor diferit de restul familiei mele” – şi a avut sentimentul că trăieşte într-o „bulă”, pe care terapia l-a ajutat s-o spargă.

În faţa unui public internaţional online, a fost întrebat despre trăirea unei copilării cu lipsă de îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune.

El a spus că, în cazul copiilor săi, „se asigură că îi sufoc cu dragoste şi afecţiune”.

„Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau… experienţe negative pe care le-am avut când eram copil”, a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, chiar dacă aceasta ar putea crea un zid între el şi alte relaţii.

Dar el a spus că s-a temut în mod greşit că i-ar afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când Harry avea 12 ani.

„Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea… oricum am reuşit să mă ţin de mama mea”, a spus Prinţul Harry.

Dar el nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama „că de fapt ea voia doar să fiu fericit”, i-a spus el doctorului Maté.

Prinţul a vorbit despre faptul că îi este „veşnic recunoscător” soţiei sale, Meghan, în schimbarea perspectivei, numind-o „o fiinţă umană excepţională”.

Dar el a spus că întâlnirea cu Meghan i-a oferit un „curs accelerat” în experienţa rasismului, pe care a descris-o ca fiind „destul de şocantă”.

Prinţul Harry a apărat, de asemenea, utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut” şi a fost precum „curăţarea parbrizului”.

El a spus că consumul de cocaină „nu a făcut nimic pentru mine”, dar că „marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”.

Pentru a viziona interviul online, publicul a trebuit să cumpere o copie a cele mai bine vândute cărţi ale Prinţului Harry, care a şocat cu relatări fără precedent despre tensiunile dintre membrii regali şi revelaţii personale.

Acesta includea afirmaţii privind o altercaţie fizică cu fratele său, Prinţul William, şi consemna experienţele sale de a consuma droguri şi de a-şi pierde virginitatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Simpatie pentru un fiu care-și atacă familia fără nici un motiv ? Nici pe departe. Antipatie și greață cât încape. La fel și pentru nevastă-sa, principala vinovată.