G4Media.ro

Prinţul Harry, dezvăluiri despre anxietate, atacuri de panică şi consumul de alcool:…

sursa foto: Facebook/ Prince Harry, Duke of Sussex

Prinţul Harry, dezvăluiri despre anxietate, atacuri de panică şi consumul de alcool: Eram dispus să beau, să iau droguri, să încerc şi să fac lucruri care mă făceau să simt mai puţine lucruri decât simţeam/ Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi

Prinţul Harry a dezvăluit, în serialul realizat împreună cu Oprah Winfrey, că a suferit atacuri de panică şi a făcut terapie câţiva ani, pentru a se vindeca de trecut, a vorbit despre soţia lui, care l-a inspirat să caute ajutor specializat, şi despre fiul lor, Archie, transmite News.ro.

În „The Me You Can’t See”, serial documentar producţie Apple TV+ pe care l-a creat cu Winfrey, prinţul Harry, duce de Sussex, vorbeşte deschis despre sănătatea sa mintală.

El a spus că a făcut terapie 4 ani, „pentru a mă vindeca de trecut”, şi că soţia lui, Meghan Markle, l-a încurajat în acest sens.

„Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi, dar să o cunosc şi să fiu cu Meghan – atunci am ştiut că dacă nu fac terapie şi nu mă repar voi pierde această femeie cu care mă puteam vedea petrecându-mi restul vieţii”, a spus el.

Problemele lui Harry au apărut după moartea mamei lui, prinţesa Diana, în 1997, când el avea vârsta de 12 ani. În copilărie şi primii ani de maturitate, prinţul a mărturisit că „nu mă aflam într-un mediu în care era încurajat să discuţi despre asta”.

„Dacă oamenii întrebau «Ce faci?», le răspundeam «Bine». Niciodată fericit, niciodată trist, doar bine. Bine era răspunsul uşor. Dar, din punct de vedere mintal, eram peste tot”.

Odată cu îndatoririle regale, anxietatea severă l-a dominat, a mai mărturisit el. „De fiecare dată când îmi puneam un costum şi cravată, până să plec de acasă transpiram, îmi creştea pulsul… eram în mod de luptă sau în modul avion. Atacuri de panică, anxietate severă… Perioada de la 28 la, probabil, 32 de ani, a fost un coşmar în viaţa mea, eram panicat”.

„Eram dispus să beau, să iau droguri, să încerc şi să fac lucruri care mă făceau să simt mai puţine lucruri decât simţeam”, a continuat el. „Dar, uşor, am devenit conştient că, OK, nu beam de luni până vineri, dar probabil beam într-o zi cât pentru o săptămână, vinerea sau sâmbăta seara. Şi beam nu pentru că îmi plăcea, ci pentru că încercam să maschez ceva”.

El este de părere că cei care suferă din cauza mediului în care cresc şi trăiesc, din cauza a ceea ce li s-a întâmplat şi a lucrurilor la care au fost expuşi, trebuie să proceseze toate problemele, altfel „ele apar în diverse moduri şi nu le mai poţi controla”.

În primul episod, prinţul Harry a vorbit şi despre înmormântarea mamei lui. „Cel mai bine îmi amintesc sunetul copitelor calului pe drumul de piatră roşie”. El şi prinţul William, în vârstă de 15 ani atunci, erau în stare de şoc, a mai afirmat Harry. „Parcă îmi părăsisem corpul”.

„Doar mergeam şi făceam ce era de aşteptat să fac, arătându-mi doar o zecime din emoţia pe care toţi ceilalţi o arătau”, a adăugat el.

Prinţul Harry a reiterat că încă este bântuit de amintirea de a se simţi neajutorat în timp ce mama lui se lupta cu presa tabloidă.

El a dezvăluit şi că unul dintre primele cuvinte spuse de Archie, fiul său în vârstă de 2 ani, a fost „grandma” (bunica, n.r.), referire la prinţesa Diana. „A fost cel mai dulce lucru, dar, în acelaşi timp, m-a întristat mult, pentru că ea ar trebui să fie aici”.

Serialul documentar „The Me You Can’t See” a fost lansat pe 20 mai şi va cuprinde poveşti ale unora ca Oprah Winfrey, Lady Gaga şi Glenn Close.

sursa foto: Facebook/ Prince Harry, Duke of Sussex

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Da’ mai lasati-ne cu toate stirile astea despre familia asta ciudata. De parca astea-s problemele importante, sa stiu ce anxietati au printii si printesele.
  @G4 – terminati odata cu stirile astea de tabloide, ca nu ne intereseaza

 2. Parca nu mai era print. De buna voie si nesilit de nimeni.
  Ma rog, a dat de nevasta americana si l-a dat peste cap. In curand o sa ne anunte ca non-nimic si ca se identifica cu mai multi / multe / cativa / cineva / nimeni.

 3. Vai saracul, viata grea a avut. Plina de greutati si obstacole. Cu neajunsuri la tot pasul.
  Totusi, un sambure de adevar este si acolo: oamenii fara scop o iau razna.

 4. Mda, nu mai putea de bine de aia tragea pe nas. Daca nu avea bani nu avea de unde sa-si procure alcool sau droguri.

  Ma intreb care este scopul acestor „dezvaluri”. Sa verse prostii o lacrima pentru el?

 5. Ce si-a spus individul? Daca tot nu mai am sanse sa ajung vreodata rege…… hai sa-mi torn niste laturi in cap poate lacrimeaza vreo paparuda! Crede ca ne spune ceva nou despre droguri si „beutura”? Doar ca este un actor prost 9ca si contoarta) si incearca sa mai stoarca o lacrima si-un ban!

 6. Ii recomand samanii din Peru … Acolo iese toata pucioasa. Ce sa faci, il jeliti voi, dar nu stiti cat de mare-i rahatul, nu degeaba zice ca-i ca la Zoo p’acolo. + sa stii toate magariile pe care le-a facut ‘monarhia’ … Vedeti ultimul documentar al lui Adam Curtis(BBC), in anii ’50 britanicii inca ‘educau’ kenieni … Nu stie nici drq. … ‘Printul’ o razbuna pe maica-sa. Monarhia si-ar dori ca Megan sa aiba aceeasi soarta … E simplu.

 7. Ii recomand samanii din Peru … Acolo iese toata pucioasa. Ce sa faci, il jeliti voi, dar nu stiti cat de mare-i r*hatul, nu degeaba zice ca-i ca la Zoo p’acolo. + sa stii toate magariile pe care le-a facut ‘monarhia’ … Vedeti ultimul documentar al lui Adam Curtis(BBC), in anii ’50 britanicii inca ‘educau’ kenieni … Nu stie nici drq. … ‘Printul’ o razbuna pe maica-sa. Monarhia si-ar dori ca Megan sa aiba aceeasi soarta … E simplu. Cum ar trebui sa te simti cand stii ca familia iti vrea sotia moarta si bine ingropata ?

 8. Ii recomand samanii din Peru … Acolo iese toata pucioasa. Ce sa faci, il jeliti voi, dar nu stiti cat de mare-i r*hatul, nu degeaba zice ca-i ca la Zoo p’acolo. + sa stii toate m*gariile pe care le-a facut ‘monarhia’ … Vedeti ultimul documentar al lui Adam Curtis(BBC), in anii ’50 britanicii inca ‘educau’ kenieni … Nu stie nici drq. … ‘Printul’ o razbuna pe maica-sa. Monarhia si-ar dori ca Megan sa aiba aceeasi soarta … E simplu: Cum ar trebui sa te simti cand stii ca familia iti vrea sotia moarta si bine ingropata ?

 9. (Iertati buggurile G4Media, de aceasta sectiune era implementata corect, oferea un buton de ‘EDIT’, asta daca s-ar posta comentariile atunci cand apesi click-ul magic(literalmente)).

  • @AnonimGDPR,
   Vrezi ca ai uitat sa-ti raspunzi la postari!

 10. Ce face mizda din om…Mai ales daca-i si BeLeMista.