G4Media.ro

Printre cele mai slabe sezoane de schi la Rânca, din ultimii 40…

Sursa foto: Pixabay

Printre cele mai slabe sezoane de schi la Rânca, din ultimii 40 de ani / ”A funcționat mai mult pârtia din centrul stațiunii și acolo pentru că au tunuri de zăpadă”

Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că a fost unul din cei mai slabi ani, la Rânca, în privința zăpezii. Din cauza asta a fost anulat și un concurs de schi care devenise o tradiție locală, scrie Gazeta de Sud.

Nu mai sunt speranțe ca în săptămânile care urmează să ningă consistent, astfel încât să poată fi relansat sezonul sporturilor de iarnă în stațiunea montană Rânca.

„A fost printre cele mai slabe sezoane de schi din ultimii 40 de ani. A nins puțin. A funcționat mai mult pârtia din centrul stațiunii și acolo pentru că au tunuri de zăpadă. Acesta a fost norocul și că a mai dat câte o ninsoare din când în când. În rest, foarte slab. Șanse mici să mai vedem ceva consistent.

A fost și motivul pentru care din cauza lipsei zăpezii am anulat acel concurs internațional dedicate salvatorilor montani din România și din străinătate. Nu am avut altă variantă decât să renunțăm la desfășurarea acestui concurs cu rol de pregătire dedicat echipelor de salvatori montani din România și din alte state europene. Aveam nevoie de zăpadă și foarte multe exerciții impuneau existența zăpezii”, a menționat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Cabanierii și proprietarii de hoteluri și pensiuni din Rânca fac demersuri pe lângă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru ca lucrările de deszăpezire să fie demarate mai repede anul acesta pe Transalpina.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...