G4Media.ro

Principalele propuneri economice ale guvernului Cioloș: Demararea reformei teritoriale / TVA scăzut…

Principalele propuneri economice ale guvernului Cioloș: Demararea reformei teritoriale / TVA scăzut la energie și gaze / Eliminarea sporurilor ”arbitrare” la bugetari / Deblocarea proiectelor de gaze din Marea Neagră / Desființarea Academiei de Științe ale Securității

Guvernul Cioloș vrea să înceapă reforma administrativ teritoriale prin stimulare comasării localităților falimentare, potrivit programului de guvernare făcut public duminică. În plus, guvernul USR vrea scăderea TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică și gaze naturale, precum și exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic.

 • Principalele măsuri economice din programul de guvernare al cabinetului Cioloș:

TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici și non-casnici și eliminarea accizei pentru energie electrică

Credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturii la energie și gaze naturale (Foto: Pexels)

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Dacă elimina pensiile speciale , taie salariile și sporurile la bugetarii nesimțiți, elimina cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat , elimina orice subvenție din bani publici ptr orice etc EU PERSONAL VOTEZ USR LA URMĂTOARELE ALEGERI

  • Dar crezi că îl lăsăm? Avem infiltrați peste tot. De la amărâți lipitori de afișe până la Cotroceni. De la enoriași până la preafericiti. De la psd, aur până chiar și în usr. Avem sabotori peste tot. Îi este imposibil să facă așa ceva. Mă miră doar cum prostănacii ăștia de la pnl s-au dat de gol atât de ușor. Cioloș nu ne va putea învinge.

  • nu poți să faci lucrurile astea fără să ai un guvern majoritar al tău, deocamdată sunt doar vise…

  • Sau fara majoritate in Parlament. USL va bloca tot.

 2. Mi mi mi mu mu mu ,
  Succes baieti.
  Nu comentez mai mult ca ma enervez.
  Jigodii.
  Altfel, as vrea sa fie votat acest guvern.
  Poate pana la anul nou scapa tara de jigodiile astes habarniste.

 3. Nu au nici o sansa. Leprele nu-i vor lasa niciidata sa faca un pic de lumina….Gabriel, tai-o la casierie , ai scris o panarama de 2 lei. In ceea ce priveste jigodia, verifica oglinda! O vei gasi acolo!

 4. Măcar ăștia încearcă să facă ceva. Fără Câţu? Fără PNL? Vai ce neobrăzați. Nu-i cer părerea lui Batistuță? Da Bode ce zice? Sighiartău? Mai răsare soarele mâine, fără marile valori liberale? Ce frisoane, au băieții zilele astea…Rămân animalele politice pe liber. Go, Cioloş!

 5. Deci, cum să nu votezi un astfel de Program?!!!
  Alo, PSD si AUR, chemați – vă mintea ca sa vă vină la cap!

 6. Tot eu:
  dacă avea o prevedere rezonabilă și pentru pensionarii publici, iar dacă taxele zero la salariul minim ar fi fost inlocuite cu impozit pe venit zero la salariul minim, ar fi fost chiar perfect!

 7. Bravoooo USR și Cioloș!!!!
  Va vrem in Piața Victoriei!

 8. Reduceri, subventii…
  Bani, de unde aduce BANI guvernul Ciolos ca NU vad nici o masura pentru Cresterea Veniturilor, iar Imprumurile deja au explodat!
  Cum vor reduce Deficitul bugetar SUB 3% pana la final de 2024?!
  Povesti…. cititi Programul cu povesti, majoritatea fara termen sau „pe termen scurt si mediu:.. cat de scurt, cat de mediu?!

  • @lili banii de la UE.. USR are trecere

  • @Gogu: „trecere” la Vama, unde?!!!
   PNRRul ala e sortit ESECULUI, chiar si BNR are dubii, am postat ieri:
   „5.10.2021: „BNR are dubii că vom putea lua banii din PNRR. Previziuni sumbre despre Inflație.
   Perspectiva absorbției fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, precum și a celor aferente noului Cadru financiar 2021-2027, prezintă un grad RIDICAT de INCERTITUDINE, au susținut membrii Consiliului de Administrație al BNR în Sedința de politică monetară din 5 octombrie, Document publicat Vineri.
   În cadrul ședinței, Consiliul de administrație a discutat și adoptat decizia de politică monetară, pe baza datelor și analizelor privind evoluțiile macroeconomice, financiare și monetare curente și de perspectivă prezentate de direcțiile de specialitate și a altor informații interne și externe disponibile.
   În discuțiile privind evoluția recentă a dinamicii prețurilor de consum, membrii Consiliului au arătat că rata anuală a inflației și-a mărit considerabil distanța față de limita de sus a intervalului țintei în primele două luni ale trimestrului III 2021 și a depășit ușor nivelul prognozat, urcând de la 3,94 la sută în iunie, la 4,95 la sută în iulie și la 5,25 la sută în luna august.
   Rata inflației va crește.
   În ceea ce privește evoluțiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că, potrivit noilor date și analize, rata anuală a inflației va crește probabil mult mai pronunțat pe orizontul scurt de timp decât s-a anticipat în prognoza din luna august, care indica un vârf de 5,6 la sută în decembrie 2021 și un nivel de circa 3,4 la sută începând cu trimestrul III 2022, marginal sub limita de sus a intervalului țintei.”

   BNR are dubii privind BANII din PNRR…
   USReii au certitudini, ca si zombilitcul!

 9. Cine sa-i voteze? Sunt un adevarat pericol:am citit ca au in vedere desfiintarea inspectorayelor scolare,300 de locuri in parlament,doua tururi pentru alegerea primarilor…daca adaugati si ce mentioneaza articolul de mai sus…e clar ca nu vor primi nici macar un vot in parlament cu un asemenea program-ce,sunt de capul lor?

 10. Te si apuca rasul citind despre acest program de guvernare scris pe genunchi de Ciolos si ai lui. “Ce-i arde acum pe fraieri? Pretul la gaze si electricitate. Hai sa le-o dam pe aia cu TVA scazut… mai avem ceva legat de asta? Da, deblocarea proiectelor din Marea Neagra… asa ii multumim de doua ori pe cei care ne finanteaza… pe de o parte reintra in joc cei care vor sa se infiga cu afacerile in Marea Neagra, pe de alta parte nu introducem plafonarea preturilor, baietii destepti continua sa faca bani pe spatele fraierilor (TVA redus introduce o mare gaura la buget care va fi evident umpluta tot din banii fraierilor, prin taxe extra… poate le scoatem celor din IT scutirea de impozit, aia si asa ne voteaza mereu)… mai punem si placa cu sporurile necuvenite, aici calarim valul de ura viscerala impotriva bugetarilor pe care tot noi l-am sadit (impreuna cu mizerabilul Citu)… aaa, si sa nu uitam… neaparat si ceva legat de comunism, ca da bine si dupa 30 de ani… desfiintam Academia de Stiinte ale Securitatii”… un program facut in bataie de joc… din pacate pentru ei si votul in Parlament pentru acest guvern va fi tot o bataie de joc… jocuri politice marunte care prind romanii la mijloc…

  • @Alex Sandor,fugi de aici……te asteaptă Sputnik sa-ti dea salariul.

 11. USR e mult prea bun pentru poporul ticălos din România. Voi meritaţi PSDNL fiindcă 55% din voturi au fost pentru ei în 2020.

  • Va reamintesc: eu si tot familionul am votat cu USR: copiii nostri ne-au OBLIGAT pe toti in familie sa votam cu USR PLUS!
   1. Va intreb sincer: Dvs ati citit toate cele 54 de Pagini ale Programului de guvernare?!
   Ce inseamna Termen scurt?!
   Ce inseamna Termen mediu?!
   In Romania reala a politrucilor inseamna la pastele cailor..
   Termenul intr-un Program serios e DEFINIT si basta!
   2. Ati gasit vreo masura pentru Cresterea Veniturilor, panna la ce TERMEN va fi definita si CUM se va face si CU CAT vor Creste Veniturile la Buget?!
   Dincolo de „trebuie accelerata digitalizarea serviciilor publice si …”. acest Program va duce Romania in ANUL care, LIPSESC Termenele ceea e tipic politrucilor din Romania, pe ce perioada e acest Program, cum va arata Romania in acel An, ca eu NU prea inteleg din lunga insitruire de dorinte arzatoare!
   De exemplu: „PENSII.
   8. Desființarea Pensiilor Speciale
   Vom revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității, fără s ă
   existe categorii profesionale exceptate de la acest principiu.
   Măsuri de reducere a decalajului dintre vârsta medie efectivă de pensionare și vârsta
   nominală de pensionare pentru a încuraja vechimea în muncă.
   Oprirea fenomenului pensiilor mai mari decât salariile aceleiași persoane.
   Eliminarea indemnizațiilor pentru limită de vârstă din Codul Administrativ (”pensiile
   speciale ale primarilor/CJ”

   Aceleasi povetsi cand vedem ce opozitie e in Parlament la Desfiintarea pensiilor speciale!
   Mai zilele trecute, in Comisia juridica a Camerei deputatilor a fost RESPINS proiectul pentru Pensiile alesilor locali, initiat de USR!
   Deci: CUM va reusi in Parlament USR sa implementeze asemenea masuri, cand zillele trecute a vazut cu ce Parlament se lupta?!
   Sau: „Demararea reformei unităților administrativ-teritoriale. Unitățile administrativ-teritoriale care nu reușesc să se autosusțină vor fi stimulate să se comaseze cu cea mai apropiată unitate administrativ-teritorială viabilă din punct de vedere financiar.”
   Vor vota UDMR si PSD si PNL asa ceva, cand ar insemna SOMAJ pentru multi primari si acoliti din comune si orase mici?!
   Niciodata!

   Nu mai scriu, povesti…