G4Media.ro

Primul transport militar din pachetul de asistență al SUA de 200 de…

Primul transport militar din pachetul de asistență al SUA de 200 de milioane de dolari a ajuns la Kiev

Primul din cele câteva transporturi din pachetul de asistenţă de securitate în valoare de 200 milioane de dolari acordat de Statele Unite armatei ucrainene, autorizat în decembrie de preşedintele Joe Biden, a sosit la Kiev, a anunţat sâmbătă ambasada americană, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Donaţia, constând în 90 de tone de asistenţă letală de securitate şi care include muniţie pentru apărătorii din prima linie ai Ucrainei, demonstrează angajamentul puternic al Statelor Unite faţă de dreptul suveran al Ucrainei la autoapărare”, se arată într-o postare pe Facebook a ambasadei americane.

Un avion cargo a aterizat la Kiev în cursul nopţii, ambasada publicând fotografii din timpul descărcării materialelor.

În replică, Ministerul Apărării al Ucrainei a mulţumit Statelor Unite pentru ajutorul acordat.

‘Prin această nouă autorizare, Statele Unite s-au angajat la peste 650 milioane de dolari de asistenţă de securitate pentru Ucraina anul trecut şi la peste 2,7 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina începând din 2014’, a mai amintit ambasada SUA.

„Statele Unite vor continua să furnizeze o astfel de asistenţă pentru a sprijini Forţele Armate ale Ucrainei în efortul lor actual de a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei împotriva agresiunii ruse”, a mai indicat ambasada americană la Kiev.

„Aşa după cum preşedintele (Joe) Biden i-a spus preşedintelui (rus Vladimir) Putin, Statele Unite vor acorda material defensiv suplimentar pe lângă cel deja furnizat”, adaugă comunicatul menţionat.

Livrarea acestor materiale militare survine după ce secretarul de stat Antony Blinken s-a aflat în această săptămână la Kiev pe fondul îngrijorărilor Kievului şi ale aliaţilor occidentali legate de masarea a zeci de mii de soldaţi ruşi la graniţa cu Ucraina. Moscova neagă că ar plănui o ofensivă militară, mai notează Reuters.

Sursa foto: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Degeaba , Germania nu sprijina razboiul , isi stie interesul.

  • Narativul zilei in punctajul propagandiștilor anti occidentali deghizați în antivaxeri: Germania are o agendă secretă, decuplată de ooccident. Transpira rău sputnikarii antivaccinisti, dar tot degeaba.

  • Antioccidentali bla bla bla….paranoia

   O singura idee, repetata la nesfarsit

 2. Se îngrașă porcul pe ultima sută de metri.

 3. Rusnacii nu vor ataca pentru ca stiu ca ii asteapta cele mai aspre sanctiuni ceea ce va duce la revolte interne pentru Putin. Daca Putin vroia sa atace o facea fara sa anunte pe nimeni cum a facut in Crimeea nu astepta ca ucraenienii sa fie ajutati cu arme de catre toate tarile. E la mintea cocosului. Putin doar un attention whore!

 4. Ate dreptate dl. Draggy, cum sa nu se implice Germania? Pai nu le-a trimis un spital?

 5. Nu sustin contrariul. Spitalul acela este esential in efortul de razboi impotriva hoardelor bolsev.ice

 6. Categoric. Mai ales Germania.