G4Media.ro

Primul elev confirmat cu COVID-19 în urma testelor de salivă, la Liceul…

Primul elev confirmat cu COVID-19 în urma testelor de salivă, la Liceul I. L. Caragiale din Capitală, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus. Ministrul a mai spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu. În plus, el a spus că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie.

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că elevul este din Bucureşti, de la Liceul Caragiale.

”Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cât de eficiente sunt aceste teste de salivă, ministrul a spus că sunt atât de insistente pe cât le-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare.

”Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie”, a spus ministrul Cîmpeanu, precizând că nu există altă şansă de cât a miza pe responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor.

Întrebat despre testele de salivă puse la vâzare pe site-uri, Cîmpeanu a spus: ”Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinţilor care sunt responsabili şi nu fac astfel de lucruri. Doar în 216 testarea este asigurată în unitatea de învăţământ. Sunt 467 de unităţi de învăţământ în care testarea se asigură mixt în funcţie de nivelul educaţional se testează sau în şcoală sau la domiciliu, în toate celelalte şcoli testarea se asigură la domiciliu sub supravegherea părinţilor”.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Cottonbro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nasoala boala de trebuie sa-ti faci un test sa stii ca suferi de ea! Cica altii mai si stranuta sau fac febra doua zile,nasol rau!

 2. milioane de euro bine cheltuite. se stie ca boala este una foarte periculoasa pentru copii.

 3. Oau!
  Au gasit un caz (care trebuie confirmat PCR)!
  Pai n-a meritat domne atatea zeci de milioane de euro, pentru un caz?

  Nu stiu ce naiba o sa fac cu testele alea… parca nu le-as arunca totusi…

 4. Zici ca i s-a nascut primul copil, asa a anuntat si Cimpeanu asta. 🤣🤦🏻‍♀️

 5. Ești varza omule, treci la brutarie

 6. .Trebuia făcut public?

 7. Sunt 86 de copii , cazuri pozitive in total, in toata țara.
  Azi au fost testați cam 2 milioane de copii din prescolar, primar, gimnazial și liceu. Inclusiv in mediul rural unde până acum nu s-a făcut testare!

  Să se calculeze rata reală de infectare…
  Nu prea da masa cu casa așa e?

  Cineva se joacă cu cifrele, prin aceste teste extinse, fără voia lor autoritățile arată realitatea necosmetizată!