G4Media.ro

Primii soldați ucraineni au sosit în Germania pentru antrenamente pe vehicule de…

Foto: Wikipedia / Sonaz

Primii soldați ucraineni au sosit în Germania pentru antrenamente pe vehicule de luptă de infanterie Marder, anunță Ministerul Apărării de la Berlin

Ministerul german al Apărării a confirmat vineri că soldații ucraineni au sosit în țară pentru a se antrena pe vehiculele de luptă de infanterie Marder pe care Berlinul a fost de acord să le furnizeze națiunii sfâșiate de război, transmite CNN.

„Soldații ucraineni au sosit în Germania pentru a se antrena pe vehiculul de luptă al infanteriei Marder”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din această țară în cadrul unei conferințe de presă.

La începutul acestei luni, Germania a declarat că va furniza Ucrainei 40 de vehicule Marder și o baterie suplimentară de rachete antiaeriene Patriot.

Ministerul german al apărării a declarat vineri pentru CNN că antrenamentul va avea loc în Munster, Saxonia Inferioară, și se așteaptă să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie.

Marder este un vehicul de luptă al infanteriei folosit de armata germană de la începutul anilor 1970, dar îmbunătățit continuu. În timp ce armata germană este în proces de eliminare treptată a vehiculului, sute de vehicule sunt încă în serviciu.

Un vehicul de luptă al infanteriei este un vehicul blindat puternic înarmat, folosit pentru a deplasa soldații pe câmpul de luptă. De obicei, este desfășurat împreună cu tancurile de luptă principale.

Miercuri, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat livrarea suplimentară a 14 tancuri Leopard 2 A6 către Ucraina. Instruirea soldaților ucraineni cu privire la modul de utilizare a tancurilor de luptă avansate urmează să înceapă „în curând” în Germania, potrivit Ministerului Apărării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu pot sa-mi fac o opinie, astept vatnicul de serviciu sa imi explice de ce demersul e inutil in fata inevitabilului succes rusesc :))

    • Corect!! A avea o opinie inseamna a avea mai mult de un neuron stingher!!
      Asa ca stai linistit , nu te forta, mu.ie.ti’s posmagii

  2. Țepeșe, troll, șoșocist, ai uitat că nația ta a fost cam tot timpul in doua luntre. Mai vorbești de altii, penibilule?

  3. vehiculele de lupta ale infanteriei sunt AUTOBLINDATE. asta e denumirea lor. sunt niste tancuri mai mici, cu armament de calibru mai mic decat tancurile.

  4. Nu-s cu nimic mai bune decat multele sute de transportoare pe care le-au „pierdut” ukr in ultimele 11 luni, le dau o luna de supravietuire maxim…nu rezista nici la tunul unui tanc de 105-120 mm, nu mai spun de obuze de 152 mm….