G4Media.ro

Primele teste rapide antigen puse în vânzare în Germania s-au epuizat în…

Primele teste rapide antigen puse în vânzare în Germania s-au epuizat în câteva minute

Primele teste rapide antigen puse în vânzare la liber în Germania s-au epuizat în câteva minute în reţeaua de supermarketuri care le comercializează începând din această sâmbătă, au relatat mai multe publicaţii germane, citate de EFE, relatează Agerpres.

Magazinele retailerului german Aldi ofereau începând de sâmbătă, aşa cum au anunţat de-a lungul săptămânii, un pachet de cinci teste rapide antigen la preţul de 25 de euro cutia.

Potrivit cotidianului Zeit, în mai multe magazine ale Aldi din landurile Berlin şi Brandenburg testele s-au epuizat în doar câteva minute începând cu 07:00 dimineaţa, ora deschiderii. Din alte oraşe au parvenit informaţii similare.

Presa germană a difuzat totodată imagini cu cozi la uşile supermarketurilor Aldi, în zori de zi, cu oameni care stăteau la rând – cu măşti pe figură şi cu coşuri de cumpărături pregătite – cu mult înainte de ora de deschidere.

Aldi, conştient că cererea ar putea fi extrem de mare, a limitat numărul de cutii de teste pe care le poate cumpăra fiecare client şi a anunţat că va reface în curând stocurile.

Reţeaua rivală Lidl, care a început şi ea să ofere de sâmbătă teste rapide pentru detectarea coronavirusului, însă doar pe pagina sa web, a avut probleme cu serverul din cauza numărului mare de vizitatori online.

Este prevăzut ca în următoarele zile alte mari reţele de distribuţie germane, precum Rewe şi Edeka, precum şi concernele dm-drogerie markt şi Rossmann, să înceapă să comercializeze teste rapide antigen. Şi farmaciile şi-au anunţat intenţia de a vinde astfel de teste.

Testele rapide sunt, împreună cu campania de vaccinare, un pilon-cheie al strategiei concepute de executiv. Guvernul german crede că folosirea masivă a acestor teste va ajuta la detectarea mai rapidă a persoanelor infectate şi va întrerupe lanţurile de contagiune.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Germania a înregistrat 2.492.079 de cazuri de persoane infectate, din care 71.804 de morţi din cauza SARS-CoV2.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. La noi se vand la pet-shop , emag si alte magazine de luni de zile

 2. Un neamtz s a testat si a iesi de 2 ori negativ, de 2 ori pozitiv si o data „gravida”!!! De ne -inteles cum nemtzii invatati cu viatza buna (concerte, party uri, restaurante, sport etc), stau de 1 an cu botnitza pe mecla fara sa comenteze ceva.

  • pentru ca e prosti si romanul e destept , nu e logic ?

  • De neinteles?
   Se cheama „respectul autoritatii” (unii mai slabi de calculator cred ca asta-i ceva de bine). Nemtii sint printre cei mai bine dresati (daca nu cei mai bine) europeni.

  • Respectul autoritatii pã jermania? Sa vezi tu cum au inceput sa iasã la ivealã şmenurile politicienilor cu teste şi mãşti ffp2 obligatorii in Bayern. Nu e respect, inca mai au bani sa mituiasca boborul, dar sa vezi cand se termina kaskavalul.

 3. „Un neamtz s-a testat si a iesit de 2 ori negativ, de 2 ori pozitiv si o data „gravida”!!!”
  -nu sunt bune nici sa te pishi pe ele……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.