G4Media.ro

Primele orașe în care va fi obligatoriu certificatul verde: Satu Mare, Bistrița,…

Primele orașe în care va fi obligatoriu certificatul verde: Satu Mare, Bistrița, Băile Govora, Vișeu de Sus, Solca / Mai multe localități din jurul Bucureștiului vor trebui să impună noile măsuri

În municipiile Satu Mare și Bistrița, precum și în cinci orașe din țară rata de incidență COVID era vineri peste 3 la mie, astfel că în acestea va fi obligatoriu certificatul verde pentru mai multe activități, după cum a decis Guvernul.

Potrivit datelor furnizate de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și publicate de Ministerul Educației, următoarele orașe au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori și mai mică de 6 la mie:

  • Băile Govora (județul Vâlcea) – 4,07
  • Vișeu de Sus (județul Maramureș) – 3,9
  • Solca (județul Suceava) – 3,79
  • Satu Mare (județul Satu Mare) – 3,47
  • Bistrița (județul Bistrița-Năsăud) – 3,26
  • Bragadiru (județul Ilfov) – 3,17
  • Căzănești (județul Ialomița) – 3,15

De asemenea, mai multe localități din județul Ilfov au rata de incidență între 3 și 6 la mie: Afumați – 5,34, Ciorogârla – 3,97, Mogoșoaia – 3,58, Corbeanca – 3,35, Snagov – 3,21. Alte localități se apropie de pragul de 3 la mie, cum sunt : Chiajna (județul Ilfov) – 2,92, Cornu (județul Prahova) – 2,86, Voluntari (județul Ilfov) – 2,8.

Municipiile Roșiori de Vede (județul Teleorman), Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava), Baia Mare (județul Maramureș), Timișoara (județul Timiș), Turnu Măgurele (județul Teleorman) au rata de infectare mai mare de 2,5 la mie.

Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește că certificatul verde este obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiții sportive, nunți, botezuri în localitățile în care rata de infectare COVID este între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. Copiii sub 6 ani sub exceptați de la această obligație. Noile măsuri adoptate de Guvern se aplică începând de luni, 20 septembrie.

Citește integral

Certificatul verde este obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiții sportive, nunți, botezuri dacă rata de infectare depășește 3 la mie, a decis Guvernul / Copiii sub 6 ani sunt exceptați / Măsurile se aplică de luni

Sursa foto: Facebook Primăria Bistrița

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter