G4Media.ro

Primarul Sectorului 6 anunță că vrea să contruiască cel mai mare parc…

Foto: Google Maps

Primarul Sectorului 6 anunță că vrea să contruiască cel mai mare parc liniar din Europa, de-a lungul Străzii Liniei, între Pasajul Lujerului și Valea Cascadelor

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că vrea să construiască în următorii ani cel mai lung parc liniar din Europa, de-a lungul străzii Liniei, care unește Pasajul Lujerului cu Strada Valea Cascadelor.

El a spus într-o postare pe Facebook că proiectul va avea trei faze, dintre care prima e deja începută. În această primă fază vizează construirea unui parc de 4 hectare în zona Lujerului, între Cora și mall-ul Plaza.

”Va fi gata în următoarele 9 luni. Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului. Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă, să ajute deși nu le pot acum atribui vina directă”, a scris Ciucu într-o postare pe Facebook.

Faza a doua a proiectului însemnă crearea a încă 6 hectare de spațiu verde, până la mall-ul AFI Cotroceni, potrivit lui Ciucu. ”Am vorbit cu managementul AFI si vor să ajute la construirea acestui parc. Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024”, a spus Ciucu.

Faza a treia ar urma să lege Valea Cascadelor de Lujerului. ”Aici lucrurile sunt mai complicate, pe lângă ternul pe care trebuie să îl închiriem de la CFR, trebuie să cumpărăm una dintre cele doua linii de la un agent economic privat, deci o line de cca. 1,7 km și o lățim de cca. 5m. Îmi doresc să începem această fază până în vara anului 2024”, a mai scris Ciucu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Pai cam pe acolo trece si unul din trenurile lui Nicusor…nu ar trebui sa vorbiti inainte sa cheltuiti bani aiurea?

  • Da, Ciucu si PNL il saboteaza pe Nicusor Dan, acolo sunt liniile pentru metroul de suprafata pe care vrea sa-l implementeze ND.

  • 😂😂😂😂😂

  • Mă doare-n banana! Ies la pensie, mă mut la țară. N-am nevoie de asfalt iar parcul incepe in spatele casei. Are 1786 de hectare. Veverițe, vulpi și coțofene, câțiva urși. Dar nu-s mistreți și bivoli ca-n București. Parcare plăcută!

 2. Tare mi-e teama ca Ciucu al vostru baga mult PR basit precum Bocila al nostru: parculetze,bancutze smart,strazi vopsite,dar frate,cand vine de infrastructura rutiera,poduri,cemturi,e jaleeee,ZERO,deci ZERO,in peste 15 ani de mandat. Bolojan e top la acest capitol.

  • G4Media, dati acelasi anunt de 3 ori pe luna! A, am inteles, vreti sa aratati ca meritați banii nostri , platiti de Ciucu pentru …campania lui! Rusinica…

 3. Dom’le ce coincidenta … exact cand se aprindeau discutiile mai abitir despre un Bulevard-alternativa la Bd. Timisoara si Bd. Iuliu Maniu, cu exproprierile de rigoare (compensate cu terenuri pe coclauri in Prelungirea Ghencea), se grabeste deodata primarul QR sa faca parc, domle … astfel incat peste ceva timp „nu se poate face Bulevard dom’le ca e parc pentru copilasi”. Aaaa, si alta coincidenta: cumva aia e zona in care s-a construit mai mult decat haotic si orbeste 21 Residence (Oscar Downstream pentru fratii Micula), Luxuria Residence (terenul vandut de Codrin Stefanescu la nici 24 de ore dupa ce-l cumparase) si GranVia Residence (fosta Electrotehnica, falimentata cum se stie) ? Residence-uri mamut fara vreun fir de iarba sau copac pe langa ele ? Coincidentele astea, dom’le …

 4. Daca mai dati multe autorizatii de constructie blocuri.in spate la Frigocom.linga calea ferats.o sa mai faceti parc din parti.

 5. E usor sa plantezi panselute și copaci ca să dea bine la impresia artistică. E mai greu cu infrastructura : străzi precum Drumul Osiei sau, și mai rău Drumul Roții sunt uitate de primarul nostru. Vecinii din Roșu îi dau lecții.

 6. Mai nene…eu m-am saturat de câți primari nuli a avut sectorul 6….toți primarii sunt doar pe ascuns fondurile!

 7. Nu stiu ce v-a face, dar in Iuliu Maniu73, bl3, a oferit smenarilor 1m de strada cu bolduri cu tot, i-a improprietarit, deci a vindut strada.

 8. Ala nu e parc domnule Ciucu
  Este un minim efort de a avea respect si bun simt fata de meseria pe care o prestati

 9. Domn Primar ar face bine sa lase PR-ul si sa faca ce tot promite-spatii verzi-dese si curate.
  Acum la Piata Moghioros doar se betoneaza-fara spatii pentru plantat copaci-foarte trist pentru sectorul 6 ,dar si pentru Bucuresti,ca nu se iau masuri urgente si drastice pentru intretinerea si sporirea spatiului verde.
  O sa avem numai betoane si borduri, iarba uscata si doar gargara-foarte trist.