G4Media.ro

Primarul Sectorului 3 îi cere lui Nicușor Dan convocarea de urgență a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Primarul Sectorului 3 îi cere lui Nicușor Dan convocarea de urgență a tuturor primăriilor pentru a lua măsuri împotriva câinilor fără stăpân

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a solicitat duminică, printr-o adresă oficială, primarului general al Capitalei să convoace de urgenţă o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru stabilirea măsurilor ce trebuie luate în vederea soluţionării problemei câinilor fără stăpân, scrie Agerpres.ro.

„I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace urgent o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru a discuta şi stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluţionării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Fac apel către domnul Primar General în acest sens şi îmi exprim, în numele comunităţii Sectorului 3, toată deschiderea şi disponibilitatea de a ajuta activ la soluţionarea acestor probleme”, spune Negoiţă, potrivit unui comunicat transmis duminică.

El precizează că sprijină acţiunile derulate de Primăria Generală, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti, pe raza Sectorului 3.

„Dată fiind situaţia în care s-a ajuns şi faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare că a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acţiune şi intervenţie rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate şi trebuie să îl pună în mişcare. Lipsa reacţiei, în acest moment, nu este o variantă! Şi sper că, astăzi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuţie constructivă”, a declarat primarul Sectorului 3.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

 1. trebuie schimbata legislatia. Poate comunitatea declick isi asuma initiativa.

 2. S-a trezit PSDistul. De la ordinele lui Firea

 3. Ce masuri luam impotriva alora care nu au facut nimic in ultimii zeci de ani? Sterilizare, amenzi… Primar a fost si Oprescu si Firea. Cainii nu s-au inmultit in mandatul lui Nicusor Dan.
  Negoita e primar parca de o vecie, cu ce date vine la intalnire, ce masuri concrete a luat, cat a cheltuit si care e rezultatul?

  • Zero, locuiesc în S3, lângă Pasajul Vacaresti, sunt câini pe străzi. Care ies din diverse c.u.r.ți ale unor țo.p.â.r.lani.
   P.i.sici vagaboande sunt sute. Din fericire p.isicile nu omoară oameni.

  • S-a dat lege care obligă posesorii să sterilizeze câinii, dar politia locală S3 nu are chef să o aplice, să nu supere votanții.

 4. Sa ne anuntati si pe noi ce solutie credeti ca ar trebui aplicata, poate venim cu imbunatatiri.

  • Acum, de urgenta, javrele alea trebuie luate si duse unde gasiti locuri. Daca nu gasiti, faceti!
   Apoi trebuie rezolvate problemele adaposturilor, inteleg ca este problematic rau de tot.
   1. Nu mai sunt locuri.
   2. Se fura mancarea animalelor.
   La 2, ii prindeti pe hoti si-i disponibilizati.
   La 1. creati locuri, sau mariti spatiul adaposturilor.

  • De să nu fie eutanasiați câinii fără stăpân ?

  • De să nu fie eutanasiați c.âinii fără stăpân ?

  • Eu ma imprietenesc uneori cu ei si-i mai iau pe traseu cu mine, imi tin de urat, ma anunta cand e vreun urs prin zona, din astea.

 5. Ce zice Negoiță, că a descoperit un model de borduri in care câinii fără stăpân își prind ghearele și colții, iar prețul uneia e o nimica toată, așa că se gândește să inlocuiască vechiul model special echipat cu rigolă pentru colectarea u r i n e i de maidanez ?

  • Nu îi da idei, că locuiesc în S3 !

  • @ scara
   Multumesc pentru comentariu, am ris cum n-am mai ris demult. Dar vorba lui antiUSL, nu-i dati idei lui negoita ca cine stie ce borduri mai inventeaza.

 6. Prima măsură care trebuie luată de urgență este aplicarea legilor existente, adică castrarea și ciparea!
  Dacă s-ar fi castrat, atunci nu am mai fi avut câini pe străzi!
  Dar, e cineva interesat de aplicarea legilor? Mi se pare că nu!

  • Castrarea și ciparea nu ajuta la nimic ! Câinii castrați și cipati musca la fel că și cei necastrați ! La fel și castrarea pisicilor nu ajuta la nimic, pentru că cei care mușcă sunt cainii, nu pisicile !!!
   Este tipic românesc să rezolvăm problema pe principiul „unde dai și unde crapă”, asta ca să risipim fondurile, să ne facem că muncim ca să avem tot timpul o pâine de mancat ! Așa că, „Nicușor, fa-te că lucrezi !!!”

  • @Nasty
   Urmasii cainilor castrati nu mai musca

 7. DNA așteptăm rețineri în administrația publică…bani șifonați pe prime, ecarisaj neefectuat, deturnări de fonduri către ong obscure, de fapt neamuri prin alianțe….trebuie dat exemple, afltefel va rămâne gargara și programa pe fata a acestui cancer de administrație.

 8. Tare neghiniță asta, a simțit ca e moment de reclama. Acu trebuie sa ii cheme primarul general sa le reamintească ce scrie la lege: poliția se asigura ca toți câinii cu stăpân sunt înregistrați și sterilizati. Sa vezi atunci cum se repede neghiniță cu poliția de sector sa verifice in teren. Pana acum nu a stiut saracu ce are de făcut. Fiind cu bacalaureatul “la târziu”, i-a fost greu sa buchiseasca.

 9. A început Olimpiada de Heirupism şi Mircea-fă-te-că-lucrezi!

 10. Ca model, legea din SUA trebuie adoptata.Viata omului are prioritate. Putem iubi animalele într-un mod asumat și responsabil. A-i lasa liberi pe străzi, pe câmpuri, sau chiar în păduri, sălbăticiti și agresivi, nu mai poate fi tolerat. Câini, ursi ( asta este o problema și mai mare) atacând oameni, înseamnă lumea a treia. În astfel de tara trăim.

  • Avem legi și aici!
   Problema e că nu se aplică și nu se respectă!

  • si lista ar putea continua@ tantari, muste, batracieni (daca oracaie prea tare) — cam toate lighioanele astea inutile. MAGA!

 11. Basescu a fost cel mai bun primar pe care l a avut Bucurestiul. Restul au fost tentative de primari

  • Asa este si cel mai bun presedinte,dar nu ai cine votam PSD ca ne mai da si noua cate ceva Basescu a fact multe lucruri bune

  • Corect!!!

  • Și eu am zis de multe ori pe aici că Băsescu a fost cel mai bun primar al Bucureștiului. Ce a fost după (poate cu mici excepții Oprescu) au fost doar niște experimente nereușite de primari. Eu pe Băsescu l-am votat…dar labele de bucureșteni nd…o labă de primar pentru niște labe de locuitori. Se aseamănă.

 12. Știm și noi ca avem legi, dar cum sunt croite? Nu ca să impace toți actorii sociali implicați? Trebuie ceva tranșant.

 13. Degeaba o tzin langa toti fanii u.sr.isti, de cel putzin jumatate de an situatzia cu maid.an.ezii s-a deteriorat vizibil in Bucuresti….zic vizibil pentru ca se vad si se si aud…

 14. „Pompierii in actiune”… grabiti „sa stinga focul”!!
  Incompetentilor, asta TREBUIA sa FACETI pana acum, CATI oameni au murit sfasiati de vii de cainii vagabonzi iar voi ACUM vreti sa va adunati sa aveti „discutii constructive”!!!
  J……..r!!!

 15. Cum ? Iar să vă întâlniți ? Nici acum nu știți ce aveți de făcut ? Primari de cafenele !

 16. Și încă o dată câinii vor plăti cu viața pentru greșelile, indolența și nesimțirea oamenilor. Încă o dată „altcineva” este de vină pentru nepăsarea noastră a tuturor și pentru lipsa totală de conștiință. Știați că din punct de vedere antropologic omul datorează câinelui supraviețuirea speciei sale? Presupun că nu. Era o vreme când așa zisul om murea pe capete în timpul unei campanii de vânătoare. Până când un om tânăr s- a împrietenit cu o lupoaică. După care a descoperit ce ușor este să vânezi cu ajutorul unui câine, pentru că lupul domesticit a devenit ceea ce numim acum câine, desigur depinde de zonă, pentru că în alte părți ale globului au derivat din câini Dingo, etc. Îi datorăm atât de mult acestei ființe și, totuși, constant plătește cu viața pentru nepăsarea noastră. Știați că în alte țări, spre exemplu Germania sau Anglia nu există animale pe străzi? Iar cei care dețin animale au o groază de responsabilități? Spre exemplu în UK nu poți intra cu un animal dacă nu întrunește o serie întreagă de criterii. Oricum totul pleacă de la noi. Eu am 2 pisici. Amândouă sunt cipate, deși legea nu mă obligă. Cei de la cabinet au fost mirați că vreau să le cipez și să le fac pașaport. Sunt luate de pe stradă. Sunt sterilizate și perfect sănătoase deși nu ies pe stradă. Totul tine de noi… Dar noi dăm vina pe bieții câini și pe politicieni… Nu ne asumăm niciodată vreo responsabilitate. Ne plângem și ne lamentăm dar concret nu facem niciodată nimic. Câinii sunt agresivi doar în 3 situații: când sunt flămânzi, când sunt bătuți sau când sunt dresați pentru a fi agresivi. Am mai putea vorbi și despre teritorialitate… Oare cum ați reacționa dacă un necunoscut ar intra la voi in curte… L-ați invita la masă sau l-ați da afară. V-ați întrebat vreodată cum ar fi dacă v-ați pierde pe munte? Dacă ați fi prinși sub dărmături? Câinii încă sunt folosiți în extrem de multe activități. Iar noi nu știm decât să îi abandonăm și să îi ucidem. Ați auzit despre experimentul Stanford? Informați-vă puțin. Dacă omul ar trăi în condiții similare cu ale acelor câini, va reacționa exact la fel, doar că, spre deosebire de câini, omul își va ucide proprii semeni în egală măsură. Aveți la dispoziție un serial fabulos care arată exact cum este natura umană: The Walking Dead. Acolo puteți vedea exact ce orori pot face oamenii în condiții extreme. Așa că în loc să vă gândiți cum să omorâți câinii sau să dați vina pe politicieni (pe care, în treacăt fie spus noi toți i-am votat) ați putea să vă gândiți ce ar putea face fiecare dintre voi în această privință. Adoptați un animal de pe stradă. Hrăniți animalele de pe stradă; un câine hrănit nu va fi niciodată agresiv, nu ar avea niciun motiv. Și nu în ultimul rând avem nevoie de legi clare și care să fie aplicate. Deținerea unui animal se poate face doar întrunind anumite condiții așa cum se întâmplă în toate țările civilizate. Iar atunci cei care au nevoie de câini, îi vor lua din adăposturi iar acestea vor fi mai mult goale. Știu pe cineva care deține o fermă de animale și are 27 de câini. Dar sunt bine îngrijiți și au tot ce le trebuie. Când vom înțelege că schimbarea vine de la fiecare dintre noi vom putea deveni mai conștienți și în loc să ne lamentăm vom începe să facem lucruri. Și totul se va schimba în bine încet – încet. Sau vom rămâne în același punct și ne vom plânge în continuare de ceea ce ni se întâmplă.