G4Media.ro

Primarul PNL al Timişoarei, Nicolae Robu, urmărit penal de DNA într-un nou…

Foto: Nicolae Robu / Facebook

Primarul PNL al Timişoarei, Nicolae Robu, urmărit penal de DNA într-un nou dosar privind reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a prezentat, azi la DNA Timişoara unde procurorii i-au adus la cunoştiinţă calitatea de suspect pentru abuz în serviciu,  folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals. Este vorba de un nou dosar penal privind anveloparea blocurilor din oraş cu fonduri europene.

După audiere, Nicolae Robu, a confirmat pe pagina sa de Facebook că procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect, însă el susţine că nu este ”pus sub acuzare”. ”Astăzi am fost chemat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă că am calitatea de suspect într-un dosar legat de anveloparea unor blocuri pe fonduri europene. Aşadar, calitatea de suspect, nu aceea de pus sub acuzare, cum intoxică unii”, a scris Robu.

”Ce pot spune este că n-am nicio nelinişte în ceea ce mă priveşte, pentru că n-am făcut personal nicio ilegalitate şi nici n-am cerut altora să facă, nici pe această speţă, nici pe altele. Dimpotrivă, mereu le cer tuturor colaboratorilor să respecte cu sfinţenie legea. Eu sunt implicat în această speţă: o dată prin refuzul de a satisface pretenţiile proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziţie -15.000 euro-, încheiat prin atribuire directă în acord cu legea, pretenţii rezultate în urma re-evaluării de către el a valorii muncii lui, refuz suspectat de abuz în serviciu în dauna firmei în cauză; a doua iară prin faptul că am semnat declaraţiile cerute de procedurile de accedere la fonduri europene că toate documentele conexe cererii de finanţare sunt legale -lucru asupra căruia eu am primit toate garanţiile de la aparatul de specialitate-, în condiţiile în care există suspiciuni că s-ar fi comis de către anumite persoane falsuri etc. Evident, n-am avut ştire de aşa ceva!”, a scris edilul.

Primarul susţine că îşi va dovedi nevinovăţia.”Firesc, îmi voi susţine nevinovăţia când voi fi chemat să dau declaraţii, eu prin tot ce am făcut acţionând cu bună credinţă, cu convingerea că tot ce se întâmplă este legal, că fac o faptă bună, aducând României, Timişoarei, unui număr mare de familii, până la urmă -dacă îmi amintesc bine, 1.500!-, milioane de euro din fondurile europene nerambursabile. Iată, dacă tradiţia în România este dă se dea bani peste cât este meritat către firme ale unor membri din acelaşi partid cu decidenţii, eu sunt acuzat că am dat prea puţin, că N-AM VRUT SĂ PLĂTESC NICIUN LEU ÎN PLUS PESTE CÂT PREVEDE CONTRACTUL! (proiectantul era membru important al PNL Timiş, cu activitate în Secretariatul General)”, a mai scris Nicolae Robu.

Robu spune că i se pare normal să fie audiat, având în vedere că şi-a pus semnătura pe ”nişte documente”. ”În fine, ţin să declar că eu iau ca pe ceva normal că sunt audiat, că, având semnătură pe nişte documente care girează documente asupra cărora planează suspiciuni de ilegalitate -fals etc.-, mă fac suspect şi am încredere că procurorul de caz va face lumină în ceea ce ne priveşte pe fiecare din cei implicaţi. Am încredere în colegii mei, altfel nu i-aş fi acceptat ca şi colaboratori, dar de garantat EU NU GARANTEZ DECÂT PENTRU MINE! Este un principiu de viaţă al meu, la care am ajuns după circa 50 de ani de experienţă”, a mai scris Robu.

Surse judiciare au informat că e vorba de un dosar în care sunt vizate proiectele tehnice pentru lucrările de anvelopare a unor blocuri din oraş, proiect derulat din fonduri europene. Firma lui Cristian Palade, membru PNL şi rudă prin alianţă cu primarul Robu, ar fi lucrat la aceste proiecte tehnice încă din 2012, deşi firma lui fost desemnată câştigătoare abia în 2013. Ieri, la DNA Timişoara au fost audiaţi şi viceprimarul Dan Diaconu (PNL) şi directorul Direcţiei Edilitare din Primărie, Culiţă Chiş.

Nu e primul dosar. În februarie 2017, primarul Timiţoarei a fost pus sub acuzare şi în dosarul penal care se referă la retrocedarea a aproape 1000 de imobile în centrul vechi al oraşului. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 40 de milioane euro.

Foto: Nicolae Robu (sursa: Pagina personală de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Poate va avea mai mult timp pentru cantat!