G4Media.ro

Primarul orașului Hiroshima critică Rusia pentru invadarea Ucrainei, la ceremoniile de comemorare…

foto: Wikimedia Commons

Primarul orașului Hiroshima critică Rusia pentru invadarea Ucrainei, la ceremoniile de comemorare a bombardamentului nuclear american din 6 august 1945

Primarul orașului Hiroshima, Kazumi Matsui, care nu l-a invitat în acest an pe ambasadorul Rusiei la ceremoniile prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la bombardamentul atomic american împotriva orașului, a fost tăios și critic la adresa acțiunilor militare ale Moscovei în Ucraina.

„Prin invadarea Ucrainei, liderul Rusiei, ales pentru a proteja viețile și proprietățile poporului său, le folosește ca instrumente de război, furând viețile și mijloacele de trai ale civililor dintr-o altă țară”, a declarat Matsui citat de NBC News.

„În întreaga lume, noțiunea că pacea depinde de descurajarea nucleară capătă amploare. Aceste erori trădează determinarea umanității, născută din experiențele noastre de război, de a obține o lume pașnică, fără arme nucleare. A accepta status quo-ul și a abandona idealul păcii menținute fără forță militară înseamnă a amenința însăși supraviețuirea rasei umane.” a mai spus primarul Hiroshimei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A uitat sa ii critice pe Erdogan si pe Dracnia. Ce sa zica si el? In curand se face secolul de cand MApN-ul american opereaza in Japonia un inspectorat scolar pentru miile de copii ale „eliberatorilor”. Cine se opreste primul din aplaudat, intra la Beciul Domnesc.

  2. China si Rusia .. douã ventilatoare majore ptr comunism si autocratzie. Asa cã .. dragi democratzii liberalo-umaniste .. be prepared for the biggest wars,in order to enjoy a fruitful peace 🌍